Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 30 augustus 2016

Amsterdamse partners verbinden vraag en aanbod reststoffen

AEB Amsterdam, Waternet en Havenbedrijf Amsterdam gaan onder de naam Clean Capital vraag en aanbod naar reststoffen verbinden.

Het samenwerkingsverband van de drie Amsterdamse bedrijven werd al in december 2013 opgestart. Doel is de ontwikkeling van innovatieve en duurzame projecten op het gebied van energietransitie, biobased en circulaire economie. Vandaag wordt de website cleancapital.nl gelanceerd, een platform dat vraag en aanbod van reststoffen, innovaties op het gebied van duurzame energie en circulaire grondstoffen met elkaar verbindt. Bedrijven kunnen op de website terecht met hun ideeën over duurzame energie en het omzetten van reststoffen in waardevolle grondstoffen. Daarnaast kunnen ze hun reststoffen aanmelden. Clean Capital bekijkt dan of en hoe er grondstoffen uit teruggewonnen kunnen worden.

Een voorbeeld van een project waar Clean Capital nu aan werkt is Power to Protein, een procedé waarmee eiwitten uit rioolslib kunnen worden teruggewonnen. Bacteriën worden bijvoorbeeld ingezet om de stikstof om te zetten in nuttige eiwitten. André Struker, Innovation Manager bij Waternet: “Voor Amsterdam hebben we samen met AEB uitgerekend dat de natte fractie van de slibvergisting op de zuivering van Waternet voldoende eiwit kan opleveren om alle inwoners van de stad voor 35 procent in hun primaire eiwitbehoefte te voorzien. Zo groot is de potentie.”

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website