Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 september 2016

Krimpenerwaard en Cyclus tekenen contract afvalinzameling

Cyclus verzorgt vanaf 1 januari 2017 de afvalinzameling in de hele gemeente Krimpenerwaard volgens het diftar principe. Gisteren tekenden de betrokken partijen hiertoe een contract.

Na het harmoniseren van het afvalbeleid was de volgende stap voor de gemeente Krimpenerwaard een overeenkomst te sluiten met één inzamelaar. Volgens de gemeente is dat duidelijker voor inwoners. Krimpenerwaard kwam naar eigen zeggen bij Cyclus uit omdat het afvalbedrijf ervaren is in het invoeren van diftar en het inzamelen volgens dit principe. Hierdoor en door de scherpe aanbieding was het voor Krimpenerwaard een logische keuze om voor het inzamelcontract met Cyclus te kiezen, aldus de gemeente.

De gemeenteraad van Krimpenerwaard stemde eind vorig jaar in met de plannen van het college voor de invoering van diftar. Daarbij moet restafval van hoogbouw ingezameld worden met ondergrondse verzamelcontainers en restafval van de laagbouw waar mogelijk met minicontainers. Huishoudens krijgen de keuze tussen een container van 140 liter of een van 240 liter. Ook moet de mogelijkheid van gft scheiden worden aangeboden bij hoogbouw in heel de gemeente.

Vang

Met de nieuwe manier van inzamelen wil Krimpenerwaard voldoen aan de landelijke Vang-doelstelling voor 2020: maximaal 100 kilo restafval per inwoner en minimaal 75 procent van het afval gescheiden aanleveren. In de kern Schoonhoven werd al ervaring opgedaan met diftar. Daar daalde de hoeveelheid restafval met 44 procent na invoer van de methode.   

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website