Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 15 september 2016

HVC maakt zich hard voor snel betalen

Energie- en afvalbedrijf HVC heeft zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief van grote bedrijven en organisaties om facturen van leveranciers uit het mkb sneller te betalen.

geld belastingen.jpgBetaalme.nu heeft als doel om in vijf jaar 2,5 miljard euro uit openstaande facturen vrij te maken voor het mkb, en dat de 500 grootste Nederlandse ondernemingen zich aansluiten. Bedrijven die meedoen stellen elk een manifest op waarin ze aangeven hoe ze hun deelname in de praktijk brengen. Gisteren schaarden behalve HVC ook Shell, ProRail, Nam, Wereldhave en de gemeente Rotterdam zich achter het initiatief, dat inmiddels 32 deelnemers telt.

Betaalme.nu ziet graag dat het bij grote bedrijven de norm wordt op zijn minst de kleinste leveranciers binnen dertig dagen na ontvangst van de factuur worden betaald. Breder kan ook: inmiddels beloven 19 deelnemers dat ze de facturen van ál hun leveranciers binnen dertig dagen zullen betalen.

Ingrid Tigchelaar, directeur Financiën bij HVC: “Bij HVC draait het om de relatie en de samenwerking. Samen halen we eruit wat erin zit. Wij willen ook een goede werkrelatie met onze leveranciers. HVC streeft er daarom naar haar leveranciers binnen 30 dagen na ontvangst van de factuur te betalen.”

Goed voorbeeld

Minister Kamp van Economische Zaken heeft al zijn waardering uitgesproken voor de partijen die zich bij Betaalme.nu hebben aangesloten. Wat hem betreft volgen nog vele bedrijven het goede voorbeeld van de eerste 32 deelnemers. Kamp: “Een tijdige betaling van opdrachtgever aan leverancier is essentieel. Vooral bij mkb-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers. Daarom zet ook de overheid zich in voor het bevorderen van kortere betaaltermijnen via Betaalme.nu. Dit stimuleert de economische groei en de werkgelegenheid in ons land. Bovendien laten bedrijven zo zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen