Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 september 2016

Waterland start verkoopproces van Attero

Twee jaar nadat Waterland Attero van provincies en overheden heeft overgenomen zet het private equity de afvalverwerker opnieuw in de etalage.

Dat een verkoop op handen was zoemde al enige tijd rond. In juli werd bekend dat er Chinese interesse zou zijn voor Attero. Het rumoer dat daarover ontstond deed directeur Paul Ganzeboom uiteindelijk besluiten een interne mededeling rond te sturen dat de verkoop niet op handen zou zijn, maar dat na een strategische heroriëntatie in de tweede helft van het jaar, daar meer over bekend zou worden.

De reden dat het verkoopproces nu toch al in gang is gezet, is de internationale belangstelling voor het bedrijf, zo meldt Attero. Deze interesse is vooral afkomstig van strategische partijen die al jaren actief zijn in de afvalverwerking in Europa en/of Azië. Maar de animo komt ook van andere marktpartijen met uitgebreide ervaring in de infrastructuur en energiesector.

Deze aanhoudende en serieuze interesse heeft Waterland doen besluiten om in overleg met de Raad van Commissarissen en de directie van Attero een proces te starten voor de mogelijke verkoop van Attero. Dat gebeurt in samenwerking met Morgan Stanley.

logo attero - energiek met milieu.png

Uitgebreide informatie over Attero, de cijfers en de ontwikkeling vindt u op het Vademecum Afval & Recyling.

De verwachting is dat dit proces zeker tot het einde van dit jaar gaat duren. Mocht het inderdaad tot een verkoop komen, dan zal deze pas in 2017 worden afgerond.

Op dit moment voeren Shanks en Van Gansewinkel gesprekken over een mogelijke fusie. Daarover komt binnen enkele weken ook meer duidelijkheid.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website