Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 19 september 2016

SNB verwerkt slib aardappelverwerker

Slibverwerking Noord-Brabant (SNB) heeft een contract gesloten voor de verwerking van het slib van aardappelverwerker Weston/Meijer.

SNB_vrachtwagen_silogebouw.jpgSlibverbrandingssinstallatie van SNB in Moerdijk.
Foto: Frank Poppelaars

Het gaat om jaarlijks ongeveer 5 kton slib, tot eind 2020. Het contract werd niet gesloten met Weston/Meijer zelf, maar met Suez Nederland, dat verantwoordelijk is voor het afvalbeheer van het aardappelmerk. Suez zocht een nieuwe slibverwerker voor Weston/Meijer, odmat het steeds meer problemen ondervond bij de afzet van slib in België. SNB biedt volgens de partijen bedrijfszekerheid, continuïteit en een duurzame oplossing voor de verwerking van slib.

Met nieuwe commerciële contracten compenseert SNB de dalende aanvoer vanuit waterschappen. Die hebben steeds vaker zogenoemde energiefabrieken, waarmee ze via vergisting energie uit zuiveringsslib halen. "Dat vermindert de hoeveelheid slib die deze waterschappen jaarlijks ter verwerking bij ons aanleveren. De nieuwe opdrachten waarborgen de bezetting van onze verwerkingsinstallatie voor de komende jaren”, aldus directeur Marcel Lefferts van SNB.

Meer weten over N.V. Slibverwerking Noord-Brabant (SNB)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website