Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 23 september 2016

Boekje voor basisscholen over afval en recycling

De jeugd heeft de toekomst, en die toekomst is als het aan het kabinet ligt zonder afval. Een boekje van Milieu Service Nederland voor groep 4 en 5 van de basisschool moet kinderen de weg wijzen naar afval voorkomen en beter scheiden.

Milieu Service Nederland Afval educatie boekje.jpgBewustwording is voor veel gemeenten een belangrijk onderdeel om de doelstelling van 100 kilo restafval per inwoner in 2020 te halen. Naar nul in 2050, zoals het kabinet voorstelt, is de volgende uitdaging. De jeugd is in veel bewustwordingcampagnes een belangrijke doelgroep. Zij moeten het de komende jaren doen, en vaak sijpelt de bewustwording via de kinderen door naar de ouders. Menig ouder is zijn kunststof gaan scheiden, pas nadat kinderen er over begonnen.

Ook op scholen krijgt afval meer aandacht. Niet alleen in lespakketten, maar ook in het zelf op school gescheiden houden van afvalstromen. Als scholen zelf een verantwoord afvalbeleid willen invoeren, begint dat natuurlijk met bewustwording en goede communicatie. Ook richting de allerkleinste leerlingen. Daarvoor is een boekje uitgebracht door Milieu Service Nederland. Het verhaal in het boekje is naar het idee van Mary Bartels en haar dochter, die zelf juf is op een basisschool.

Het verhaal is geschikt voor kinderen uit groep 4 en 5. De centrale boodschap is: 'door te zorgen dat we minder afval gebruiken, zoals zakjes, doosjes, papiertjes, pakjes en blikjes, zorgen we voor een beter milieu'. We moeten afval ook scheiden, onder andere papier, glas, plastic, batterijen en groen afval. Het afvaleducatieboekje is te verkrijgen via Milieu Service Nederland.

Meer weten over Milieu Service Nederland b.v.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website