Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 23 september 2016

Suez vergroot aandeel in Italiaans nutsbedrijf Acea

Het Franse Suez heeft haar aandeel in het Italiaanse Acea vergroot en wordt daarmee de grootste private aandeelhouder.

Suez participeerde al in Acea voor 12,48 procent. Door de overname van de aandelen die gehouden werden door de bouw- en media-onderneming Caltagirone, is de participatie gestegen naar 23,33 procent. De stad Rome is meerderheidsaandeelhouder met 51 procent. Caltagirone krijgt voor de participatie in Acea 20 miljoen nieuwe Suez aandelen en krijgt daarmee ongeveer 3,5 procent van het aandelenkapitaal met een 'loop-up' periode van vier jaar. Volgens Suez is het de bedoeling dat Caltagirone haar aandeel op termijn gaat uitbouwen naar 6 porcent.

Italië heeft ongeveer 8.000 nutbedrijven en de verwachting is dat door de bezuinigingen bij lokale overheden hierin een grote consolidatie zal gaan plaatsvinden.

In het segment afval is Acea het zesde AEC-bedrijf in Italië met een marktaandeel van 2,4 procent. De activiteiten daarin bestaat uit afval verbranden en composteren en in 2015 werd 770 kton verwerkt. De omzet groeit sterk door de focus op de omzetting van afval naar energie en bedroeg in 2015 25,9 miljoen euro (13,3 in 2014). Daarmee is de afvaldivisie de calimero van het bedrijf. Het electriciteitsnetwerk heeft een stabiele omzet van 255 miljoen euro, de energieproductie zakte iets naar 108 miljoen euro en de grootste tak is water met 311 miljoen euro waar het bedrijf de grootste in Italië is.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website