Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 28 oktober 2016

FME wil minstens 100 miljoen voor circulaire economie

De FME roept staatssecretaris Dijksma op om minstens 100 miljoen euro te investeren in de transitie naar de circulaire economie.

De brancheorganisatie voor de technologische industrie noemt haar wens in een brief aan de Tweede Kamer. Op de huidige begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt volgens FME slechts 28 miljoen gereserveerd, onder andere voor betere afvalscheiding. "Dat staat niet in verhouding tot de potentiële opbrengst", stelt de organisatie. Dijksma schreef de Tweede Kamer eerder dat de circulaire economie voor 7,3 miljard euro waardecreatie kan zorgen, evenals 54.000 nieuwe banen.

De Tweede Kamer behandelt de begroting van IenM begin november. FME zou graag zien dat het ministerie meer geld uittrekt, voor onder meer efficiënter materiaal- en energiegebruik en het koppelen van de circulaire economie aan de omslag naar een 'Smart Industry' (robotisering, internet of things en 3D-printen) die de momenteel aan de gang is. Ook wijst de FME op ontwikkelingen op het gebied van leasen en het verkopen van diensten in plaats van producten.

Meer informatie:

» Reactie FME op begroting IenM

Gerelateerde artikelen