Categorie: Regels, toezicht en rechtspraak | Gepubliceerd: 01 november 2016

Avri deelt boetes uit voor verkeerd aanbieden afval

In de regio Rivierenland zijn in de eerste helft van dit jaar 344 boetes uitgedeeld aan mensen die hun afval niet goed aanboden. Avri is blij dat er op het totaal van 236.000 inwoners in Rivierenland maar zo weinig overtreders zijn.

Het grootste deel van de boetes is gegeven aan mensen die afval in een container of zak doen dat daar niet in hoort. Bijvoorbeeld wanneer bouwafval in de gft-container gedaan wordt of harde kunststoffen in de zak voor plastic verpakkingen en drankenkartons. Verder zijn boetes gegeven aan mensen die afval naast de brengcontainers in de wijk plaatsen, in plaats van er in. Ook zijn mensen beboet die afval aan de weg zetten op andere dagen dan de inzameldag, of voor overige zaken die te maken hebben met het verkeerd aanbieden van afval, aldus Avri.

Avri controleert naar eigen zeggen intensief op de manier waarop mensen hun afval aanbieden. Hierdoor is de pakkans bij overtredingen groot. Avri controleert zowel willekeurig, als gericht. Bijvoorbeeld wanneer het meldingen krijgt van overtredingen.