Categorie: Producten | Gepubliceerd: 02 november 2016

Eindhoven heeft schoonste winkelgebied 2016

Wie wil winkelen in een zo schoon mogelijk gebied, kan terecht in de Eindhovense Limburglaan.

Het winkelgebied heeft de verkiezing van schoonste winkelgebied van NederlandSchoon gewonnen. Winkelcentrum Brandevoort (Helmond), dat vorig jaar nog won, behaalde nu de tweede plek, gevolgd door De Leim in Maastricht. Andere finalisten kwamen onder meer uit Beekbergen, Amsterdam en Den Haag.

Winkeliers in de Limburglaan werden vandaag verrast door Dorien Bosselaar (programmamanager NederlandSchoon) in het bijzijn van wethouder Wilbert Seuren van de gemeente Eindhoven. De Limburglaan heeft de overwinning voornamelijk te danken aan de inrichting, onderhoud en positieve schoonbeleving van de bezoekers van het winkelgebied. Het gebied bevat voldoende afvalbakken en wordt goed onderhouden.

Wethouder Wilbert Seuren: “Wij zijn als gemeente enorm blij met deze blijk van waardering voor een aantal ondernemers in onze stad. De extra inzet heeft zichtbaar resultaat gehad. We hopen dat dit andere winkelgebieden in onze stad stimuleert om ook een stapje verder te gaan om nog schoner te worden.”

Middels de verkiezing van het schoonste winkelgebied wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Aan de verkiezing deden dit jaar in totaal 559 winkelgebieden mee in 63 verschillende gemeenten.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website