Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 09 december 2016

Weer een Rova-gemeente onder Vang-doelstelling

Hattem ligt goed op koers om dit jaar al de Vang-doelstellingen voor 2020 ruim te halen. Dat is opnieuw succes voor Rova.

Uit de tussenrapportage 'Resultaatsmeting Omgekeerd inzamelen en Diftar' blijkt dat de hoeveelheid restafval in Hattem fors is afgenomen. Naar verwachting zal de hoeveelheid restafval per inwoner in 2016 uitkomen op 65 kilo. Dat is fors onder de Vang-doelstelling van 100 kilo per inwoner in 2020. Het hergebruik is toegenomen van 79 naar 86 procent, waarmee de Vang-doelstelling van 75 procent eveneens ruim gehaald wordt.

De gemeente Hattem maakt zowel gebruik van diftar als omgekeerd inzamelen. Een combinatie die Rova al eerder veel succes heeft opgeleverd. In 2015 behaalden de diftargemeenten van Rova al meer dan 75 procent afvalscheiding en 93 kilo restafval per inwoner. Hattem produceerde toen volgens het jaarverslag nog 103 kilo per inwoner. De forse daling in 2016 is waarschijnlijk te danken aan de laatste stap in de gefaseerde invoering van omgekeerd inzamelen. Sinds 2013 heeft Rova jaarlijks een nieuwe herbruikbare stroom toegevoegd aan de afvalstromen die huis-aan-huis worden ingezameld, en sinds 2016 wordt het restafval in ondergrondse containers ingezameld.

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website