Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 20 december 2016

Ook Van Gansewinkel ziet verwerkingstarieven stijgen

Het toenemend aanbod van buitenlands afval zorgt voor een tekort aan verbrandingscapaciteit in de markt. Hierdoor stijgen de verwerkingstarieven van brandbaar bedrijfsafval opnieuw.

Dat meldt Van Gansewinkel op haar website in een bericht aan klanten. Volgens het afvalbedrijf zijn vraag en aanbod echter niet alleen bij verbrandingsovens uit evenwicht. Door het wegvallen van groene-energiesubsidies daalt de verwerkingsvraag naar afvalhout. De import van hout neemt wel toe én nu de bouw weer aantrekt ziet Van Gansewinkel ook hier grote hoeveelheden hout vrijkomen. Met andere woorden: de totale verwerkingskosten van hout nemen fors toe door het grote aanbod ervan.

De verwerkers van gevaarlijk afval hebben ook te kampen met een te groot aanbod, dus ook daar ziet het bedrijf stijgingen in de kosten van onder andere afgewerkte oliën en oplosmiddelen. Tot slot ziet Van Gansewinkel de transportkosten toenemen.

Afgelopen week kondigde Van Kaathoven al hogere verwerkingstarieven aan voor het aankomend jaar. Het was de zoveelste bevestiging van een trend. Anderen gingen het bedrijf al voor met een vergelijkbare aankondiging, waaronder Shanks, Suez en Milieu Service Nederland.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website