Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 29 december 2016

Avalex gunt transport- en verwerkingsopdrachten

De opdrachten die regionaal afvalbedrijf Avalex ten behoeve van het transport en de verwerking van afval van milieustraten in de markt had gezet, zijn gegund.

Het ging om opdrachten voor het transport van restafval en pmd, en de verwerking van grond, snoeiafval, bouw- en sloopafval, asbest, schone puin, gips en gasbeton, gemengde harde kunststoffen en dakafval. Het betreft allemaal stromen afkomstig van de milieustraten van Avalex. Bij de verwerkingsopdrachten gold voor de gunning dat prijs voor 60 procent meetelde, en kwaliteit 40 procent. Voor de transportopdrachten was dat omgekeerd.

Het transport van containers met brandbaar, huishoudelijk restafval vanaf de milieustraat van Avalex in Wassenaar naar de Milieustraat van Avalex in Delft is uit één inschrijving gegaan naar Heemskerk Slootweg vof uit Noordwijkerhout. Het transport van PMD naar de sorteerinstallatie in de Waalhaven is uit twee inschrijvingen gegund aan Suez.

Voor het verwerken van grond dat wordt ingezameld op de milieustraten van Avalex waren drie inschrijvingen. Die opdracht is gegund aan Regionaal Sorteercentrum West, dat tevens de opdracht voor de verwerking van snoeiafval binnenhaalde (drie inschrijvingen) en voor bouw- en sloopafval (drie inschrijvingen). 

Ook het verwerken van asbest dat op de milieustraten wordt ingezameld was in de markt gezet en is gegund aan Van Vliet uit Wateringen. Er waren op deze opdracht twee inschrijvingen. Van Vliet mag verder het schoon puin van de milieustraten gaan verwerken (drie inschrijvingen), het gips en gasbeton (twee inschrijvingen), de gemengde harde kunststoffen (enige inschrijver) en dakafval (twee inschrijvingen) afkomstig van de milieustraten van Avalex.