Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 05 januari 2017

Afvalwater gereinigde voertuigen Dakar 2017 gerecycled

Een karavaan van zo'n 1.500 auto's, vrachtwagens, quads en motoren trekt deze dagen door de woestijn van Paraguay, Bolivia en Argentinië. Het vele stof en vuil tijdens de Dakar Rally is een ware aanslag op de voertuigen.

Hogedrukpistool Kärcher in gebruik tijdens Dakar Rally.jpgEen hogedrukpistool van Kärcher in gebruik tijdens de Dakar Rally.
Foto: Kärcher

En dus heeft de organisatie op dinsdag 10 januari, aan het eind van etappe 8, in het Argentijnse Salta een schoonmaakstop ingelast. Net als vorig jaar zullen hier alle voertuigen van zowel de deelnemers als de organisatie worden gereinigd. In de afgelopen editie ging het om ruim 1.500 voertuigen.

In het Cleaning Center in Salta kunnen de teams hun voertuigen ontdoen van de grote hoeveelheden stof en vuil. Naast de stof- en  waterzuigers die de taak hebben het interieur van de voertuigen weer in topconditie te brengen, zorgen de hogedrukreinigers ervoor dat de voertuigen weer blinken en veilig de ‘weg’ op kunnen.

Reinigingsspecialist Kärcher zal in Salta een nieuw soort hogedrukpistool introduceren. Volgens het bedrijf zal dit niet ongemerkt aan de teams voorbijgaan. Het zogenoemde Easy!Force hogedrukpistool zal er voor zorgen dat reinigers ontspannen en moeiteloos voertuigen kunnen reinigen doordat er geen knijpkracht meer nodig is voor de bediening van het reinigingsequipment.

De technologie die Kärcher inzet tijdens Dakar 2017 zorgt voor een waterbesparing van bijna 80 procent in vergelijking met de traditionele manier van reinigen met tuinslang en spons. Een ander voordeel is dat door het gebruik van een hogedrukreiniger in een relatief korte tijd veel gereinigd kan worden.

Het water in het Cleaning Center wordt zorgvuldig opgevangen en zo gerecycled dat het weer hergebruikt kan worden, belooft Kärcher.

Dakar powered by EASY!Force from jop kuster on Vimeo.

Gerelateerde artikelen