Categorie: beurs | Gepubliceerd: 09 januari 2017

No Waste Village nieuw tijdens Horecava 2017

Tijdens de vakbeurs voor horecaprofessionials staat het nieuwe onderdeel 'No Waste Village' geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling.

Bij No Waste Village kunnen horeca ondernemers tips krijgen om te besparen en geld te verdienen door hun afval aan te pakken. Er is een speciaal plein waar ze advies op maat kunnen krijgen of circulaire producten kunnen aanschaffen. Ook is er de mogelijkheid om producten te proeven die voedselverspilling tegenaan, zoals pieperbier van Instock, soep van reststromen groente uit De Verspillingsfabriek, Brouwbrood dat gemaakt wordt van bierrestanten of een snack van Gro. Deze laatste wordt gemaakt van oesterzwammen die groeiden op koffiedik. Datzelfde koffiedik is de grondstof voor de zeepjes van Wearebeeblue, dat ook sinaasappelschillen gebruikt om zeep van te maken.

Slimme oplossingen die te zien zijn, zijn: Ecocreation (duurzame verpakkingen en composteren), Made Blue (compensatie waterverbruik), The Odds (apps voor telers en restaurants tegen verspilling), True Taste Ventures (duurzaamheidsmeter), Rai ketchup (gemaakt van overschot tomaten van Abma's) en Yespers (Granola met fruit uit De Verspillingsfabriek).

Deelnemers van de No Waste Village gaan ook zelf aan de slag met hun eigen swill (voedselresten) en dat van andere standhouders. Op het plein staat een grote composteermachine van Ecocreation die alle swill tot compost verwerkt.

Horecava 2017 heeft vandaag om 11 uur de deuren geopend in de Rai Amsterdam en is tot en met donderdag te bezoeken. Belangrijkste pijlers van de vakbeurs zijn: food, beleving, innovatie en duurzaamheid.