Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 19 januari 2017

Van Happen beheert afval Fontys

Van Happen Containers en Fontys hebben een overeenkomst gesloten voor de inzameling en verwerking van het afval van de hogescholen.

Van Happen kwam als winnaar uit de bus bij een aanbesteding van Fontys. De gesloten overeenkomst is voor zes jaar. In die tijd wil Fontys een hergebruikspercentage van tenminste 75 procent realiseren. Van Happen wil daarvoor haar vorig jaar geopende sorteerinstallatie voor bedrijfsafval en semi-ondergrondse containers inzetten. Met de containers kan veel afval tegelijkertijd worden ingezameld, met lage beheerskosten en minder transportbewegingen. In de sorteerinstallatie worden gemengde afvalstoffen achteraf gescheiden in verschillende fracties, zoals papier, hout, metaal en kunststoffen.

Mark van Happen, directeur Van Happen Containers: “Wij waarderen de keuze van Fontys om duurzaamheid centraal te stellen bij de selectie van een partner voor afvalinzameling en -verwerking. Dit sluit goed aan bij onze strategie om samen met onze klanten duurzaam te ondernemen.”