Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 20 januari 2017

Evo en Fenedex slaan handen ineen

Ondernemersvereniging Evo en de vereniging voor exporteurs Fenedex gaan samen verder als evofenedex, de vereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang.

Evo, ooit opgericht als de Eigen Vervoerdersorganisatie, behartigde de afgelopen jaren de belangen van ondernemers met een logistiek belang, ook over de landsgrenzen heen. Nu logistiek en handel door globalisering, opgeknipte productieketens en digitalisering steeds meer met elkaar verweven raken vond Evo het een goed moment om samen te gaan met exporteursvereniging Fenedex. De nieuwe vereniging telt ruim 15.000 leden, waaronder handelaren, producenten en exporteurs.

Turbulent

Voorzitter Steven Lak stelde gisteren bij de presentatie van evofenedex dat het wegnemen van logistieke en internationale hindernissen essentieel is voor Nederland. “In een turbulent tijdperk waarin productieprocessen en economische machten in de wereld verschuiven, waarin we een groeiend patroon van handelsquota en sancties zien en waarin digitalisering en robotisering toenemen, is het juist van belang dat logistieke en exportbelangen gezamenlijk optreden. De kracht van Nederland berust mede op deze twee pilaren.”

Logistiek en handel

Algemeen directeur Machiel van der Kuijl voegt toe: “Een brug met haarscheurtjes remt de handel van een verfproducent in Rotterdam. Een geramde stuw vertraagt het productieproces van een oliehandelaar in Tilburg. Problemen bij een Aziatische rederij zorgen voor lege schappen in een Heerenveens warenhuis. De goedkope Britse pond zorgt voor minder export bij de bloemist in Alkmaar. In deze wereld maakt goede kennis over logistiek en handel hét verschil.”