Categorie: afval & energie | Gepubliceerd: 14 februari 2017

Eerste schop in de grond voor zonnepark Twence

Afgelopen vrijdag startte de bouw van de eerste fase van Twence Zonnepark Tienbunderweg. Het zonnepark moet uiteindelijk zo'n acht voetbalvelden groot worden.

Het park kan voorzien in het elektriciteitsverbruik van ongeveer 1.000 huishoudens. De eerste fase zal vanaf mei 2017 groene energie leveren voor ongeveer 400 huishoudens. De energie wordt geproduceerd met 4.720 panelen met een totaal vermogen van 1,3 MW. Solarcentury uit Helmond bouwt en onderhoudt het zonnepark.

Het project is een pilot en past binnen Twence’ streven meer energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Met dit zonnepark wil Twence kennis opdoen van deze vorm van energieopwekking. Het is de bedoeling in de toekomst meer Twence-terreinen in te richten als zonnepark.

Zonneparken populair

Afgelopen maand maakte ook Energiezorg, de samenwerking tussen Afvalzorg en HVC, bekend nog dit jaar te starten met de bouw van een zonnepark. Enkele weken daarvoor nam afvalbedrijf ATM nog 4.200 zonnepanelen in gebruik op opslagloodsen in Moerdijk. Op hetzelfde moment kondigde Avri plannen aan voor de aanleg van 34.000 zonnepanelen op haar oude stortplaats.