Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 20 april 2017

Jacht op beste overheidsorganisatie weer geopend

Voor de verkiezing Beste Overheidsorganisatie van 2017 kunnen weer organisaties worden genomineerd. Vorig jaar eindigde Avri nog in de top 3 van beste overheidsorganisaties in Nederland.

De verkiezing, een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM), moet bijdragen aan transparantie en kennisdeling bij de overheid. Vanaf deze week is het mogelijk om organisaties te nomineren voor de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017. De jury is op zoek naar innovatieve oplossingen en excellent presterende overheidsorganisaties.

Avri

Overheidsbedrijf Avri liet vorig jaar nog ruim tweehonderd overheidsorganisaties achter zich in de verkiezing en schopte het tot de top 3. Avri kreeg destijds vooral complimenten voor het sociale beleid. Zo volgde een kwart van het vaste personeel een mbo-opleiding en bood de organisatie werk aan 65 medewerkers van sociaal werkbedrijf Lander. De inzet van zijladers bij de afvalinzameling had een positief effect op de belasting van medewerkers.

Nomineren

Nomineren kan tot 1 september 2017. De daadwerkelijke verkiezing vindt plaats op 20 november in de Ridderzaal.Meer informatie over eerdere edities, het juryproces en inzendingsvereisten is te vinden op de website overheidsorganisatievanhetjaar.nl.