Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 28 april 2017

Coolrec recyclet Tefal-pannen tot nieuwe grondstoffen

Klanten van Blokker en Marskramer krijgen de komende vier werken 30 procent korting op een Tefal pan bij inlevering van oude pannen. Coolrec verwerkt ze tot grondstoffen voor nieuwe producten.

Pannenactie Coolrec LR.jpgOude pannen klaar voor verwerking door Coolrec.
Foto: Coolrec

Coolrec, dochteronderneming van afvalrecycler Renewi, gaat tijdens de ‘Tefal Wisselweken’ naar verwachting ongeveer 60.000 kilo oud pannen verwerken. Het bedrijf zamelt de oude pannen bij de Blokker- en Marskramer filialen in. Na verwerking worden de kunststoffen, het aluminium en de metalen gescheiden.

“Op deze manier krijgen de grondstoffen uit de oude pannen een tweede leven in de vervaardiging van nieuwe producten”, aldus Arjen Wittekoek, directeur Coolrec. “Bijna 90 pocent van de herwonnen grondstoffen krijgen een nuttige toepassing in nieuwe producten. Daarnaast wordt er met het recyclen van de pannen ook nog eens CO2 vermeden vergeleken met de inzet van primaire grondstoffen.”

Duurzaamheidsdoelstellingen

Tefal maakt deel uit van Groupe SEB en is vertegenwoordigd in ruim 120 landen. “Wij hechten tijdens de gehele levenscyclus van onze producten veel waarde aan het milieu. Onze doelstelling is om met onze producten en activiteiten het milieu zo min mogelijk te belasten”, aldus Loes Tigelaar, Product Manager Tefal. “De samenwerking met Coolrec zorgt voor een goede verwerking van oude pannen, waarmee de actie direct bijdraagt aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Het afgelopen jaar hebben we met een tweetal inzamelacties een enorme hoeveelheid oude pannen aangeboden voor recycling. Een hele mooie circulaire samenwerking!” 

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Coolrec bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website