Categorie: preventie | Gepubliceerd: 26 mei 2017

89 gemeenten in de race voor Schoonste Winkelgebied

Het aantal deelnemende winkelgebieden dat dit jaar kans maakt op de titel Schoonste Winkelgebied is met 616 hoger dan ooit.

Stichting Nederland Schoon heeft het startsein gegeven voor de vijfde editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017. Aan deze editie neemt een recordaantal van maar liefst 89 gemeenten en 616 winkelgebieden deel. Een forse stijging ten opzichte van vorig jaar waarbij er 63 gemeenten en 561 winkelgebieden kans maakte op de felbegeerde titel. NederlandSchoon trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt ondervraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Daarnaast meten observatieteams de schoonheidsgraad van elk gebied.

In 2016 won De Limburglaan in Eindhoven de Schoonste Winkelgebied Verkiezing en werd de gemeente Haarlemmermeer door NederlandSchoon bekroond tot de winnaar in de categorie ‘grote gemeenten’ van deze verkiezing. De gemeente Kampen werd tot winnaar gekroond in de categorie ‘middelgrote gemeenten’.