Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 31 mei 2017

Inspirerend Circulair Inkopen wint Green Deal Award 2017

De wijze waarop partijen in de Green Deal Circulair Inkopen gestalte geven aan de circulaire economie, heeft de deal de Green Deal Award 2017 opgeleverd.

De Green Deal is een inspiratie voor alle organisaties die concrete stappen willen zetten richting verduurzaming, vindt de jury. Daarom werd de Green Deal Award 2017 dinsdag uitgereikt aan de Green Deal Circulair Inkopen.

Sinds de ondertekening van de Green Deal in 2013 hebben partijen veel bereikt. Er is een brede samenwerking ontstaan tussen grote en kleine bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Er is van elkaar geleerd. En inmiddels zijn bijna tachtig inkooptrajecten gestart door de deelnemers, waaronder circulaire bedrijfskleding voor bouwbedrijven, kantoormeubilair voor de verkeersleidingspost in Utrecht en inrichting voor het stadskantoor in Wageningen.

Voor de Green Deal Award kwamen de deals in aanmerking die in de periode tussen eind 2015 en mei 2017 zijn afgerond: 68 Green Deals in totaal. Een eerste selectie is gemaakt op basis van de monitoringsgegevens waarbij specifiek is gekeken naar de resultaten die deals hebben geboekt. Daarnaast keek de jury naar aspecten zoals nieuwe samenwerkingsverbanden, de impact van de resultaten, het wegnemen van belemmeringen, durf, positieve neveneffecten en opschaling.