Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 01 juni 2017

Sympany en Rode Kruis zetten samenwerking voort

Sympany blijft ook de komende twee jaar hulpverleningsprojecten van het Nederlandse Rode Kruis ondersteunen met textielinzameling.

Met het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst door directeur-bestuurder Marc Vooges van Sympany en algemeen directeur Gijs de Vries van het Nederlandse Rode Kruis is de samenwerking opnieuw geformaliseerd. Symbolisch doneerden zij daarna de eerste zakken textiel in de textielcontainer bij het hoofdkantoor van het Rode Kruis in Den Haag.

Met de opbrengsten van het door Sympany ingezamelde textiel worden textielgerelateerde projecten in India en Afrika gesteund. Bij de verschillende afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis staan textielcontainers van Sympany waarmee textiel wordt ingezameld. Het textiel is voor Sympany en het Nederlandse Rode Kruis krijgt van Sympany financiële steun vanuit deze inzameling. De afdelingen kunnen met deze steun lokale activiteiten uitvoeren gericht op zelfredzaamheid en eerste hulp. Er wordt op dit moment met 97 textielcontainers op 87 locaties in 66 plaatsen ingezameld door het Nederlandse Rode Kruis.