Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 21 juni 2017

N+P tekent langetermijncontract met Engelse CoGen

Het Britse waste-to-energy bedrijf CoGen heeft een overeenkomst voor vijftien jaar gesloten met N+P Group voor de levering van afval (rdf).

De overeenkomst betreft in eerste instantie de levering van jaarlijks 240 kton rdf om de nieuw te bouwen energy-from-waste installatie van CoGen in Cheshire te vullen. De bouw van deze installatie zal later dit jaar van start gaan en het is de bedoeling dat deze in 2020 operationeel zal zijn. De fabriek zal energie gaan leveren aan zo’n 50.000 huishoudens.

De komende maanden zullen N+P Group en CoGen vergelijkbare rdf-leveringsoverenkomsten tekenen voor andere projecten. Volgens Let’s Recycle kan het totale volume van deze contracten oplopen tot zo’n 1,5 Mton afval. “Wij zijn verheugd om samen te werken met N+P Group en kijken ernaar uit om samen ook in de toekomst diverse vergelijkbare projecten op starten”, aldus CoGen’s CEO Ian Brooking. CoGen houdt zich veelal bezig met het opwekken van energie uit afvalstromen door middel van vergassingstechnieken. “Wij kijken uit naar een sterke relatie met CoGen en wij breiden onze samenwerking graag verder uit op meerdere andere locaties”, zei Karel Jennissen, CEO van de N+P Group BV.

Afgelopen maand opende N+P Group een nieuwe vestiging in het Verenigd Koninkrijk.

Open dag

De N+P Group in Nieuw-Bergen houdt aanstaande zaterdag 24 juni een open dag ter ere van haar 25-jarig bestaan en de opening van haar nieuwe kantoorpand. De deuren zullen voor iedereen openstaan van 10.30 tot 16.00 uur.

Meer weten over N+P Group B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website