Categorie: aanbestedingen | Gepubliceerd: 03 juli 2017

Inzameling en verwerking Utrechts oud papier op de markt

De gemeenschappelijke regeling Afval Verwijdering Utrecht (Avu) is op zoek naar een nieuwe inzamelaar en verwerker van het OPK uit de provincie.

De opdracht betreft het oud papier en karton van huishoudens uit de 26 Utrechtse gemeenten die aangesloten zijn bij de Avu. Er wordt een partij gezocht voor het inzamelen, transporteren, overslaan en verwerken van de papierstroom. Optioneel kan door de inschrijver de administratie en uitbetaling van de inzamelende verenigingen en scholen en dergelijke verzorgd worden.

Percelen

De opdracht is verdeeld in twee percelen. Perceel 1 beslaat het inzamelen en transporteren van circa 19 kton. Het gaat hierbij gedeeltelijk om huis-aan-huis inzameling, al dan niet met behulp van vrijwilligers. Perceel 2 beslaat de acceptatie, overslag, transport en verwerking van circa 58 kton huishoudelijk OPK. Onderdeel van dit perceel is het per 1 januari 2018 beschikken over minimaal twee overslaglocaties binnen 15 km vanaf de drie bestaande afval (overslag) locaties in de regio’s Utrecht en Amersfoort en Ede. Ook staat in dit perceel het optioneel verzorgen van de administratie en uitbetaling aan inzamelende verenigingen en scholen beschreven.

De overeenkomst gaat in op 1 januari 2018 en heeft een looptijd van vier jaar met een mogelijkheid tot verlenging van twee maal een jaar.

In 2009 hield de Avu ook een aanbesteding voor de OPK stroom, destijds ging het om zo’n 63 kton. Suez won toen de opdracht uit twee inschrijvingen.