Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 11 juli 2017

Microproef met nieuw inzamelmiddel voor pmd, papier en glas

Circulus-Berkel onderzoekt in Zutphen of een trolley met drie compartimenten voor pmd, papier en glas inwoners kan helpen bij het beter scheiden van hun afval.

3BoxStack trolley foto CB.jpgNadine Elfrink van Circulus-Berkel (links) en wethouder Coby Pennings (midden) overhandigen een trolley aan een inwoner van Zutphen.
Foto: Circulus-Berkel

Afgelopen week kregen vijftien huishouders in de Zutphense wijk Leesten de zogenoemde 3BoxStack trolley. Het inzamelmiddel bestaat uit drie bakken bestemd voor pmd, papier en glas. Naast de trolley ontvingen de inwoners een 25-literemmer met composteerbare zakken en een aanrechtbakje voor keukenafval. Medewerkers van de sociale werkvoorziening Delta gaan de bakken van de trolley wekelijk legen.

Met de proef onderzoekt Circulus-Berkel of de inwoners afval beter gaan scheiden met het nieuwe inzamelmiddel en of het in potentie het zwarte kratje en de containers kan vervangen. Ook wordt er gekeken of het ledigen van de trolley door de mensen van Delta goed verloopt. De proef duurt een half jaar. Na een evaluatie wordt bekeken of er een grootschaligere proef komt onder een groter aantal adressen.

Meer weten over Circulus-Berkel BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen