Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 25 juli 2017

Gemeente Best en Baetsen hernieuwen partnerschap

De gemeente Best wil een afvalloze gemeente worden. De samenwerking met Baetsen op het gebied van de inzameling en verwerking van grondstoffen moet daaraan bijdragen.

Afgelopen vrijdag zetten Best en Baetsen Containers hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor de inzameling en verwerking van grondstoffen in de gemeente Best. Volgens verantwoordelijk wethouder Peet van de Loo scoort de nieuwe overeenkomst goed op drie punten: het milieu, service richting de burger en de portemonnee van de inwoners van Best.

Zoals in zoveel overeenkomsten tussen gemeenten en inzamelaars is afgesproken dat de hoeveelheid restafval de komende jaren moet worden teruggedrongen. Het milieu wordt echter ook gediend doordat Baetsen bij alle inzamelactiviteiten voertuigen inzet die rijden op groen gas, dat onder meer wordt gewonnen uit afval. Een prettige bijkomstigheid van de voertuigen is dat de motoren stiller zijn dan bijvoorbeeld dieselmotoren.

Werk

De overeenkomst leidt ook tot de nodige werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Baetsen neemt minimaal elf mensen in dienst met een dergelijke achtergrond, bijvoorbeeld langdurig werklozen.  

Planning

Medio september wordt gestart met het uitzetten van nieuwe inzamelmiddelen en het ophalen van te vervangen inzamelmiddelen in de gemeente. Inwoners worden tijdig geïnformeerd over de exacte gang van zaken omtrent de omwisseling en de start van de nieuwe inzameling.

Gerelateerde artikelen