Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 02 augustus 2017

Remondis breidt rioolactiviteiten uit met overname

Remondis neemt Facta Pomp- en Besturingstechniek uit Uitgeest over. Met de overname breidt het Duitse bedrijf haar rioolactiviteiten in Noord-Holland uit.

Facta Pomp- en Besturingstechniek is gespecialiseerd in watermanagement. Het bedrijfsonderdeel van Facta telt 45 medewerkers en is goed voor een omzet van 8 miljoen euro per jaar. Als partner van gemeenten, waterschappen en aannemers ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt zij pompinstallaties en besturingspanelen. Ook verzorgt het bedrijf maatwerkoplossingen voor het beheersen, transporteren en zuiveren van rioolwater, grondwater en oppervlaktewater. Verder beschikt Facta over een 24/7 service- en storingsdienst. Het werkgebied van Facta Pomp- en Besturingstechniek ligt voornamelijk in de provincie Noord Holland.

Dr. Andreas Krawczik, directeur van Remondis Nederland: “Met de overname van dit deel van Facta hebben wij een bewuste keuze gemaakt om onze bedrijfsactiviteiten in de provincie Noord-Holland verder uit te breiden. Wij zijn blij dat wij voor veel gemeenten, waterschappen en aannemers service- en onderhoudswerkzaamheden uit mogen voeren en wij blijven dit op dezelfde wijze doen. Onze beide bedrijven hebben veel raakvlakken, onder andere op het gebied van klantgerichtheid en hoge kwaliteitseisen.” 

Jeffrey Schotvanger, directeur van Facta: “Remondis heeft aangetoond een duidelijke en succesvolle strategie te hebben in de riool- en afvalwaterbranche. De verkoop van deze deelactiviteiten van Facta biedt voor beide bedrijven, maar zeker ook voor de medewerkers, een goede continuïteit. Binnen Facta zullen wij ons nu verder blijven focussen en naar uitbreiding zoeken in de service en onderhoud van rotating equipment, wat met name gericht is op de industrie en landelijk wordt uitgevoerd met 130 medewerkers.”