Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 02 augustus 2017

Recordaantal inschrijvingen voor vijfde Beach Cleanup

De vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour is weer van start gegaan. De eerste dag werd meteen 496 kilo afval opgeruimd.

Tijdens de Cleanup Tour, die gisteren is gestart en duurt tot en met 15 augustus, lopen vrijwilligers vanuit het noorden en het zuiden langs de kust richting Zandvoort. Ondertussen maken zij samen met Stichting De Noordzee de hele Noordzeekust afvalvrij. De zuidelijke etappe startte gisteren in Cadzand, terwijl op Schiermonnikoog de noordelijke etappe aftrapte. Aan deze eerste twee etappes namen in totaal 207 deelnemers deel, die 496 kilo afval opruimden. Voor de komende etappes heeft zich een recordaantal van ruim 2.400 deelnemers aangemeld.

Uit afvalmonitoringen die Stichting De Noordzee over de periode van 2004 tot en met 2016 uitvoerde, blijkt dat er nog steeds gemiddeld 375 afvalitems per 100 meter strand liggen. Floris van Hest, directeur van Stichting De Noordzee: "Het is fantastisch dat we nu voor de vijfde keer met duizenden vrijwilligers de stranden schoonmaken, maar ook jammer dat onze schitterende Noordzee nog steeds niet schoon is. Laten we er in Nederland samen naar streven de Noordzee en de kust binnen vijf jaar helemaal schoon te krijgen."

Gedurende de Beach Cleanup Tour organiseert Stichting De Noordzee diverse bijzondere etappes. Zo is er een speciale hondenetappe, een familiedag en een Caribische estafette, waarbij er een live verbinding wordt gemaakt met de Cariben. Daar vindt tegelijkertijd een vergelijkbare opruimactie plaats.

Meer weten over Stichting De Noordzee?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website