Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 08 augustus 2017

België leert toerist afval scheiden

Buitenlandse gasten hebben vaak weinig kaas gegeten van het scheiden van hun huishoudelijk verpakkingsafval. Belgische vakantieparken proberen hen, met hulp van Fost Plus, op weg te helpen.

Fost Plus heeft onder andere stickers en informatieborden geproduceerd die vakantievierders op bijvoorbeeld bungalowparken kunnen helpen bij het correct scheiden van hun afval.

Vakantiepark Sunclass Durbuy is enthousiast over de hulp van Fost Plus. Het scheiden van pmd-afval was er traditioneel een probleem. “Na een analyse door Fost Plus hebben wij duidelijke adviezen en communicatiemateriaal ontvangen en toegepast”, zegt manager Els Tmperman. “Na amper een paar weken was de verbeterde sorteerkwaliteit duidelijk merkbaar.”

Ook andere parken zoals Landal Les Lacs de l’eau d’Heure, en de Center Parcs Erpeheide en De Vossemeren hebben inmiddels een beroep gedaan op Fost Plus om tot betere scheidingsresultaten te komen.

Fost Plus

Fost Plus staat in België in voor de promotie, de coördinatie en de financiering van de gescheiden inzameling, sortering en recycling van huishoudelijk verpakkingsafval.

Meer weten over Fost Plus?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website