Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 10 augustus 2017

Loppersum zet een biobakje op het aanrecht

In het kader van Afval is Grondstof! is de gemeente Loppersum dit voorjaar gestart met het project Biobakjes. De inwoners uit de gemeente konden de afgelopen maanden kosteloos een biobakje afhalen.

Het fraai vormgegeven bakje is gemaakt van gerecycled kunststof afval, dat is ingezameld bij de huishoudens in de gemeente Loppersum, en is bedoeld om op het aanrecht neergezet te worden. De biobakjesactie startte op zaterdag 13 mei. Die dag deelden raadsleden, collegeleden en leden van het Platform Duurzaamheid biobakjes uit vanuit de dorpshuizen. In een mum van tijd waren de eerste duizend biobakjes uitgedeeld.

Wethouder Bé Schollema van Duurzaamheid & Milieu kijkt terug op een geslaagde actie: "In totaal zijn er meer dan 1.400 biobakjes uitgedeeld. Dat betekent dat bijna een derde van onze huishoudens inmiddels een biobakje als gft-afvalemmertje op het aanrecht heeft staan. Daarmee denken we het afvalbewustzijn en het belang van een goede afvalscheiding weer meer onder de aandacht te hebben gebracht."