Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 19 oktober 2017

Aandeelhouders N+P voor 100 procent aandeelhouder Subcoal

De aandeelhouders van de N+P Group hebben de volledige aandelen van zowel Subcoal International B.V. en Subcoal Production FRM B.V. geacquireerd.

Subcoal.pngSubcoal is een alternatieve brandstof uit afvalstoffen.

Na de initiële aankoop van een meerderheidsbelang in deze bedrijven in 2013 heeft N+P de laatste jaren geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Subcoal-bedrijven. Vorig jaar verhoogde N+P bijvoorbeeld nog de capaciteit van de productiefaciliteit in Delft met 30 procent en plande het nieuwe productielocaties voor Subcoal Production FRM. Dit alles omdat de vraag naar Subcoal pellets exponentieel stijgt. Reden voor N+P om de twee bedrijven nu volledig over te nemen.

N+P verwacht door het succes van het concept de productiecapaciteit in de komende vijf jaar te laten groeien naar ruim 500 kton tot 750 kton per jaar. De eerste nieuwe productiefaciliteit wordt medio 2018 verwacht in het Verenigd Koningrijk.

Mede dankzij het Subcoal-concept versterkt N+P naar eigen zeggen haar positie als de specialist op het gebied van productie en levering van een divers portfolio aan alternatieve brandstoffen.

Subcoal

Subcoal-pellets worden geproduceerd uit niet-recyclebaar afval en kunnen worden toegepast als brandstof in energie-intensieve industrieën zoals cementovens of elektriciteitscentrales. Door de inzet van deze alternatieve brandstof besparen deze industrieën op de energiekosten en kunnen jaarlijks miljoenen kilo’s fossiele brandstof zoals steenkool worden vervangen, wat bijdraagt aan een reductie aan CO2-emissies.

Het Subcoal-concept werd in 1998 ontwikkeld door DSM, maar pas in 2010 voor het eerst op grote schaal toegepast. Sinds de betrokkenheid van N+P in 2013 heeft het concept zich over de gehele wereld ontwikkeld.

Meer weten over N+P Group B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website