Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 23 november 2017

Flats Ede krijgen miniperscontainer voor pmd

ACV heeft in Ede twee miniperscontainers in flats geïnstalleerd. Bewoners kunnen zo hun pmd-afval elk gewenst moment makkelijk kwijt. Het gaat om een proef.

20171120-_C2A8232copyright2017-fotostudio-albert.jpgManager Edo Dokter van ACV (links) en wethouder Leon Meijer nemen de perscontainer officieel in gebruik.

Doelstelling van de proef is om het flatbewoners zo makkelijk mogelijk te maken pmd-afval apart te houden, waardoor de hoeveelheid restafval vermindert. Het bewaren van pmd is lastig voor flatbewoners, omdat zij daar meestal geen ruimte voor hebben. Reden genoeg voor de gemeente en ACV om een proef te starten met twee perscontainers voor pmd-afval. De container perst na iedere inworp het ingezamelde afval klein en kan tienmaal zoveel pmd-afval aan als de gebruikelijke containers.

De gemeente Ede is naar eigen zeggen de eerste in Nederland die experimenteert met de inzameling van pmd-afval bij hoogbouw met een miniperscontainer in de flat. In de wijk Kernhem loopt ook een proef met een perscontainer; deze container staat buiten.

De perscontainers zijn maandag 20 november officieel in gebruik genomen door wethouder Leon Meijer en Edo Dokter, manager Uitvoering bij ACV. "Samen met ACV willen wij het apart houden van pmd-afval stimuleren en tegelijkertijd het gebruikersgemak voor onze inwoners vergroten. Op deze manier kunnen hoogbouwhuishoudens op elk gewenst moment en zo dicht mogelijk bij huis hun pmd-afval kwijt. Ik ben benieuwd naar de resultaten”, zegt wethouder Meijer. ACV-manager Uitvoering Edo Dokter: “Ik ben enthousiast over deze proef, want een belangrijke voorwaarde om de landelijke afvaldoelstellingen te halen is dat inwoners, óók van hoogbouwlocaties, grondstoffen makkelijk apart kunnen houden.”