Categorie: Producten | Gepubliceerd: 27 november 2017

Brede alliantie voor statiegeld

Een bonte verzameling van Nederlandse en Vlaamse ondernemingen, organisaties, gemeenten en ngo's heeft de handen ineen geslagen voor statiegeld op blikjes en petflesjes.

Onder leiding van Recycling Netwerk Benelux pleit de zogenaamde Statiegeldalliantie voor uitbreiding van het statiegeldsysteem naar kleine petflessen en blikjes. Ze komen gezamenlijk naar buiten om te laten zien dat het niet enkel milieuorganisaties zijn die een dergelijke uitbreiding van het statiegeldsysteem zouden zien.

In de lijst van 21 deelnemende partijen staat namens Vlaanderen bijvoorbeeld ook de grootste vrouwenorganisatie (KVLV, Vrouwen met vaart), een grote consumentenorganisatie (Test Aankoop/Test Achats) en Limburg.net. Vanuit Nederland zijn het onder andere de gemeente Weert, kraanwaterondernemer KRNWTR en Stichting De Noordzee.

De Statiegeldalliantie constateert dat het debat over statiegeld zowel in Nederland als in Vlaanderen momenteel nadrukkelijk woedt. Die discussie hopen ze te beïnvloeden. Ze roepen alle sportclubs, scholen, bedrijven, burgerinitiatieven, steden, gemeenten, milieuorganisaties en andere organisaties die ook voor statiegeld zijn op om zich aan te sluiten.

Recycling Netwerk Benelux presenteerde daarnaast ook een position paper ter voorbereiding op het rondetafelgesprek op 30 november.

Meer weten over Recycling Netwerk?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website