Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 16 januari 2018

Closing the Loop wint Circular Award

De Circular Award 2018 is gewonnen door Closing the Loop. Het bedrijf heeft meer dan 2 miljoen telefoons gerecycled en werd door de jury geroemd om zijn sluitende businesscase.

Stientje met winnaar circular award 2018.jpgWinnaar van de Circular Award Closing the Loop en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (rechts).
Foto: Nederland circulair!/seeityourself.nl

Closing the Loop recyclet end-of-life smartphones in ontwikkelingslanden. Het bedrijf heeft al tweemiljoen telefoons gered van de stortplaats. Zo verminderen ze CO2-uitstoot en wordt inkomen gecreëerd voor mensen in ontwikkelingslanden. Closing the Loop stelt bedrijven in staat het gebruik van de materialen in nieuwe telefoons te compenseren door evenveel gebruikte materialen nuttig te hergebruiken. De jury roemt dit ‘materiaalneutrale’ concept. Juryvoorzitter Louise Vet: “De enorme impact die Closing the Loop maakt met hun sluitende businessmodel is bewonderenswaardig.” 

Eerder koos een vakjury uit 140 inzendingen de meest iconische circulaire projecten in de categorieën Biomassa & Voedsel, Bouw, Consumptiegoederen, Kunststoffen en Maakindustrie. Deze vijf finalisten pitchten gisteren (15 januari) tegen elkaar in strijd om de Circular Award 2018. Onder hen behalve Closing the Loop ook Instock, SmartCrusher, Van Werven en SNEW.

De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! in samenwerking met het Rijksbrede Programma ‘Nederland Circulair in 2050’. De prijs werd uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Met de uitreiking werd de derde Week van de Circulaire Economie afgetrapt. Tegelijkertijd werden de vijf transitieagenda’s om van de Nederlandse economie een circulaire economie te maken gepresenteerd.