Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 17 januari 2018

Zeeuws gft blijft bij Indaver

Ook de komende twee jaar blijft Indaver het gft-afval van de Zeeuwse gemeenten verwerken. Daarvoor heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met Olaz.

CEO Paul de Bruycker van Indaver ondertekende het nieuwe contract maandag 15 januari, samen met Olaz-voorzitter Evert Damen en Peter Louwman, directeur van Indaver Nederland. De overeenkomst loopt sinds 1 januari 2018 voor een periode van tenminste twee jaar, en behelst de verwerking van circa 40 kton gft.

Indaver was al de gft-verwerker voor de Zeeuwse gemeenten, maar dat contract liep eind 2017 af. Daarom werd een nieuwe aanbesteding gestart. Indaver kwam daar opnieuw als beste partij uit de bus. Damen: "Naast een aantrekkelijk tarief was duurzame verwerking een belangrijk criterium in de aanbesteding. Indaver biedt met haar aanbieding een mooie balans tussen enerzijds duurzaam transport en verwerking van het gft en anderzijds een acceptabele verwerkingsprijs."

Het gft van de Zeeuwse gemeenten wordt door Indaver gebruikt als grondstof voor compost en groen gas. De compost wordt binnen de provincie ingezet als bodemverbeteraar.

Meer weten over Indaver Nederland B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website