Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 25 januari 2018

Afval LUMC is voor Suez

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft in Suez een partner gevonden voor de inzameling, de afvoer en de verwerking van alle vrijkomende afvalstoffen binnen het academisch ziekenhuis.

Afgelopen zomer zette het LUMC de opdracht in de markt. Voor het management van bedrijfsafval (1.058 ton), papier en karton (289 ton) en specifiek ziekenhuisafval (252 ton) zocht het ziekenhuis een partner. Twee partijen reageerden, van hen trok Suez aan het langste eind. Er is nu een overeenkomst aangegaan voor twee jaar welke tot tweemaal toe met een jaar kan worden verlengd.

Ter voorbereiding op de aanbesteding organiseerde het Leidse ziekenhuis vorig jaar al een marktconsultatie. Daarin vroeg het ziekenhuis de markt onder andere of het een goed idee was om de drie hoofdafvalstromen zonder perceelverdeling in de markt te zetten. Iets waar het ziekenhuis later inderdaad voor zou kiezen.

Green Deal Duurzame Zorg

Het LUMC hecht veel waarde aan afvalmanagement. Vorig jaar tekende het ziekenhuis de Green Deal Duurzame Zorg. In dat kader wil het afval gescheiden aanleveren en waar mogelijk beperken. In verschillende operatiekamers zijn wegwerpjassen bijvoorbeeld in de ban gedaan. Etensrest worden verwerkt tot compost, dat vervolgens wordt gebruikt door tuindersverenigingen in de Leidse regio.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen