Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 28 februari 2018

Plasticvrije pop-up supermarkt opent deuren in Amsterdam

In een aanbouw van een Amsterdamse vestiging van de Nederlandse supermarktketen Ekoplaza opent 's werelds eerste plasticvrije pop-up supermarkt.

Fotolia_63844253_S.jpgIn de gemiddelde Nederlandse supermarkt worden nog veel producten in plastic verpakt.
Foto: Eisenhans - Fotolia

In de plasticvrije zone van de Ekoplaza-vestiging, die gebrand is als ‘Ekoplaza Lab’,worden vanaf vandaag (28 februari) bijna 700 plasticvrije producten verkocht. Initiatiefnemer van het project is de internationale milieuactiegroep A Plastic Planet, dat zijn hoofdkantoor heeft in Londen. Dat juist de Nederlandse hoofdstad gekozen is voor het project, komt dankzij de inspanningen van de Amsterdamse Plastic Soup Foundation, een relatie van A Plastic Planet.

Als eerste supermarktketen ter wereld neemt Ekoplaza het voortouw om de milieu-impact van het gebruik van plastic in de voedingsmiddelenindustrie en detailhandel terug te dringen. De intentie is om ‘Ekoplaza Lab’ snel verder uit te rollen, zodat tegen het einde van dit jaar alle 74 filialen in Nederland voorzien zijn van een plasticvrije zone.

Keurmerk

In de pop-upwinkel worden plasticvrije producten aangeboden die allemaal zijn voorzien van het Plastic Free-label. A Plastic Planet introduceert hiermee een nieuw keurmerk waarmee consumenten in één oogopslag kunnen zien dat er geen plastic in een product is verwerkt. Alle producten met dit keurmerk zijn juridisch door Client Earth geaccordeerd.