Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 21 maart 2018

Animo voor alternatieve inleverpunten AEEA

Er is onder burgers veel animo om afgedankte elektronica (AEEA) ergens anders dan bij de milieustraat in te leveren. Zolang het maar dicht bij huis kan.

Dit concludeert Wecycle na onderzoek door Motivaction onder 1.031 mensen. Burgers zouden graag gebruik maken van milieustraten in winkels, containers op straat, mobiele inleverpunten, kringloopwinkels en tijdelijke milieustraten in lege winkelpanden. 47 tot 71 procent van de ondervraagden zou hier gebruik van willen maken. Opvallend is dat er daarbij nauwelijks verschillen zijn tussen regio's en stedelijksheidsklassen. De container op straat is met 71 procent het populairst, gevolgd door de milieustraat in de winkel (69 procent). Een krappe minderheid van 47 procent ziet ook een mobiel inleverpunt wel zitten.

De onderzoeksresultaten worden morgen (22 maart) gedeeld tijdens het Gemeentelijk Grondstoffencongres. Daarmee wil Wecycle gemeenten stimuleren meer alternatieve inleverpunten in te zetten. “Directe nabijheid van een toegankelijk inleverpunt is cruciaal voor de inzameling van klein e-waste”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. “We hebben de afgelopen jaren daarom hard gewerkt aan een netwerk van inleverbakken in samenwerking met winkels. Graag willen we ook gemeenten aanmoedigen om inleveren dichtbij mogelijk te maken. Dit onderzoek toont aan dat hier een groot potentieel voor is.”

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website