Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 30 maart 2018

Robbert Loos nieuwe directeur Vereniging Afvalbedrijven

Robbert Loos volgt vanaf 15 mei Dick Hoogendoorn op als directeur van de Vereniging Afvalbedrijven (VA).

Robbert Loos Vereniging Afvalbedrijven.jpgRobbert Loos volgt Dick Hoogendoorn op als directeur van de Vereniging Afvalbedrijven
Foto: Vereniging Afvalbedrijven

Het bestuur van de VA geeft aan te hebben gekozen voor een directeur die goed is in het verbinden van organisaties en het winnen van vertrouwen. “Wij zijn blij met de komst van Robbert”, zegt voorzitter Boris van der Ham. “Met zijn benoeming zal de focus van de Vereniging Afvalbedrijven nog meer worden gelegd op het sluiten van de kringlopen en het terugwinnen van materialen, grondstoffen en energie.” Dat is volgens de vereniging van belang, want ze vindt dat de afval- en recyclingsector een belangrijke rol speelt in de transitie naar de circulaire economie.

Positie in circulaire economie uitbouwen

Loos (1979) werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van belangenbehartiging, stakeholdermanagement en positionering van organisaties. Hij was eerder hoofd corporate communicatie en public affairs bij de financiële dienstverlener Vivat. “Met leden en collega’s ga ik aan de slag om de positie van de Vereniging Afvalbedrijven in de circulaire economie verder uit te bouwen en de schakels in de keten met elkaar te verbinden”, vertelt Loos. “Ik kijk uit naar de samenwerking met ketenpartners en de stakeholders in Den Haag.”

Hij heeft echter geen achtergrond in de afval- en recyclingsector. Volgens Van der Ham was dat ook geen voorwaarde. “Hij zorgt hierdoor voor een frisse blik. Daarbij komt: kennis kun je opdoen. We zochten met name een krachtig iemand. Een directeur moet een alleskunner zijn. En ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft Robbert al veel gezien en gedaan.”

Stevig fundament

Hoogendoorn was vanaf 2008 directeur bij de VA. “Door zijn verbindende persoonlijkheid heeft Dick de VA als een echte gesprekspartner voor alle betrokken partijen gepositioneerd”, geeft Van der Ham aan. “Inhoudelijk heeft hij daarnaast een stevig fundament gelegd voor de VA als partner in de circulaire economie.”

Meer weten over Vereniging Afvalbedrijven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website