Categorie: beleid & uitvoering | Gepubliceerd: 20 april 2018

Nieuwe subsidie voor CO2-reductie industrie

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat opent naar verwachting in mei een subsidieregeling voor pilot- en demonstratieprojecten die kosteneffectief CO2-emissies in de industrie moeten reduceren.

geld-2.jpgVoor de nieuwe subsidieregeling is een budget van ongeveer 17,5 miljoen euro.

Ondernemingen kunnen een beroep doen op de nieuwe subsidieregeling ‘Beleidsexperiment CO2-reductie industrie’ voor projecten op het gebied van alternatieve grondstoffen, nieuwe productietechnieken, energie-infrastructuur en overige CO2-reducerende maatregelen. Projecten worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Aanvragers moeten het project nog in 2018 realiseren. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Het beschikbare budget voor de subsidieregeling is ongeveer 17,5 miljoen euro. Meer informatie over de voorwaarden en hoe bedrijven een aanvraag kunnen doen, is na publicatie in de Staatscourant te vinden op de regelingpagina  van de rijksdienst. Op maandag 30 april om 13.30 uur organiseert RVO.nl een webinar over deze regeling.

Projecten die gaan over energie-efficiëntie en hernieuwbare energieproductie, komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Die kunnen terecht bij de subsidieregeling Demonstratie Energie-Innovatie.