Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 12 oktober 2004

Afvalcombinatie kiest Qurius

Afvalcombinatie De Vallei gaat een bedrijfsbrede IT-oplossing invoeren en heeft daarvoor gekozen voor Microsoft Business Solutions-Navision in combinatie met milieu-oplossing Q-WMR van Qurius.

"Om de zorgplicht voor afvalinzameling en -verwijdering goed te kunnen uitvoeren, moeten we milieutechnisch, financieel en maatschappelijk rendement realiseren. Ook moeten we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de afvalsector. Hiertoe is het belangrijk om steeds over actuele, betrouwbare en complete informatie te kunnen beschikken. De overgang naar een bedrijfsbrede IT-oplossing past in deze strategie. Wij hebben gekozen voor Navision/Q-WMR omdat deze combinatie het best voorziet in de voor onze specifieke activiteiten benodigde functionaliteit, wat al is aangetoond bij verschillende andere afvalinzamelingsbedrijven. Naast de verregaande integratiemogelijkheden speelden ook de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de oplossing mee bij onze keuze", aldus Ton Pot, directeur van Afvalcombinatie De Vallei.

Q-WMR

Qurius heeft Q-WMR ontwikkeld op basis van Microsoft Business Solutions-Navision en een succesvolle internationale MBS-brancheoplossing voor de milieusector. Het resultaat is een oplossing die alle activiteiten van gemeentelijke reinigingsdiensten, inzamelaars, havenontvangstinstallaties, industriële reinigingsbedrijven, recyclingbedrijven en verbrandingsinstallaties kan ondersteunen. In Nederland wordt Q-WMR onder andere ingezet door Bowie Afvalstoffen Recycling, metaalverwerkingsbedrijf Curef, HiGH5 Recycling Group, Reinigingsdienst Rd4 en SITA Nederland.

Afvalcombinatie De Vallei

Afvalcombinatie De Vallei N.V. is verantwoordelijk voor de afvalinzameling en -verwijdering in de gemeenten Ede, Wageningen en Renkum. Daarbij streeft de Afvalcombinatie naar zo laag mogelijke verwijderingskosten en zo milieuvriendelijk mogelijke verwerking volgens de geldende regels. Naast afvalinzameling, straatreiniging, schoonmaak van riolen en ongediertebestrijding, voert de Afvalcombinatie ook opdrachten voor bedrijven uit. Advies aan bedrijven over zaken als de uitvoering van milieuvergunningen en verlaging van de kosten voor afvalinzameling en afvoer behoort ook tot het brede takenpakket van de ruim 135 medewerkers. Meer informatie van Afvalcombinatie De Vallei vindt u op www.afvalcombinatie.nl.

Qurius

Qurius biedt geïntegreerde bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft-technologie. Qurius concentreert zich daarbij op specifieke marktsegmenten zoals milieu, chemie & farmacie, food, groothandels en retail, opslag & transport, sierteelt en verhuur. Klanten in deze segmenten kunnen daardoor profiteren van de ruime marktkennis en implementatie-ervaring, die ook is verwerkt in de standaard branche-oplossingen van Qurius.
Qurius, .NET Gold Partner Qurius ETX en sinds kort ook Weha Automatisering zijn onderdeel van Magnus Holding N.V. Dit is een beursgenoteerde groep van bedrijven die advies over, en implementatie en beheer van op Microsoft- en SAP-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen verzorgen (www.magnus.com). Meer informatie over Qurius is te vinden op www.qurius.nl.