Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 51 items gevonden.

Sorteren op  

ReWEEE Workshop

Workshop over het aangaan van samenwerkingen voor hergebruik van afgedankte elektronica (AEEA).

Plastics Packaging Conference

De tweede editie van de Plastics Packaging Conference van EuPC. Deze editie zal vooral gaan over de plasticstrategie van de Europese Commissie.

Toepassingstraject Afvalbakken

In dit traject van Rijkswaterstaat leren gemeenten over het goed plaatsen en ontwerpen van afvalbakken.

NIIEX, waste, recycling and reprocessing show for Ireland

Beurs voor fabrikanten en leveranciers in zowel Noord-Ierland als Ierland om een scala aan diensten en apparatuur te tonen die beschikbaar zijn in de afval-, recycling- en opwerkingsindustrie.

Internationaal congres batterijrecycling (ICBR 2018)

Het 23e internationale congres voor recycling van batterijen is gericht op wereldwijde wetgeving, regulering van transport en veiligheid en effectieve recycling.

Kunststoffenbeurs 2018

Jaarlijkse kunststoffenbeurs voor de hele keten. Op deze beurs staan specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland zoals designbureaus, productontwikkelaars, grondstofleveranciers, spuitgiet- en extrusiebedrijven, vacuümvormers, gereedschapmakers, machineleveranciers, softwareleveranciers en rapid-prototypers. Dit is de twintigste editie.

Circular Cities

Bijeenkomst over de bijdrage van Europese steden aan de circulaire economie.

Collectors Conference - Waste management in islands and remote areas

Internationaal congres over afvalbeheer op eilanden en in afgelegen gebieden.

Sustainable Products in a Circular Economy

Bijeenkomst met uitwisseling tussen beleidsmakers en vertegenwoordigers van industrie over hoe duurzame producten kunnen bijdragen aan de circulaire economie.

Recoup Plastics Recycling Conference 2018

Congres over plasticrecycling, bezien vanuit de hele keten van kunststof verpakkingen.

Levens Cyclus Analyse maken in de praktijk

Op deze lesdag leren deelnemers wat Levens Cyclus Analyse (LCA) is, en vooral: hoe een LCA te maken. Deelnemers worden gevraagd om een product te kiezen om een LCA voor te maken.

Webinar Designed to last? EU policies to foster repair

Panelleden bespreken het beleid inzake ecologisch ontwerp en energie-etikettering, de herstelbaarheid en hoe je de recyclebaarheid van producten in de ontwerpfase kan bevorderen, de beschikbaarheid van reserveonderdelen en materiaalefficiëntie.

Afvalconferentie 2018

Jaarlijks congres dat ook dit jaar de transitie naar een circulaire economie centraal stelt met de afval- en recyclingsector in de hoofdrol.

Biodegradable plastics... When and where?

Biologisch afbreekbare kunststoffen lijken de oplossing voor de actuele problemen als plastic soep, plastic afval in de bermen, het scheiden van huishoudelijk afval. Klopt dat wel? Recyclers zeggen van niet; zij wijzen composteerbare plastics geheel af. Is dat terecht? En welke invloed zal EU-regelgeving voor 'Single Use Plastics' hebben op het gebruik van biologisch afbreekbare kunststoffen? 10:00 tot 18:00 uur excl. afsluitende borrel

EcoProcura 2018

Internationaal congres over duurzaam inkopen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is spreker tijdens Ecoprocura.

Dag van de Omgevingswet

Een dag voor milieuprofessionals die te maken krijgen met de Omgevingswet. Dit is de zevende editie.

Meer waarde uit verouderde elektrische en elektronische apparaten

Workshop voor bedrijven over de waarde van hun verouderde elektrische en elektronische apparaten. De dag is met name geschikt voor bedrijven die op jaarbasis veel verouderde apparatuur hebben, zoals grote kantoren of productiefaciliteiten.

Seminar marktkansen in de afvalbeheersector in Oekraïne

Presentatie van de uitkomsten van de marktstudie 'Ukrainian Waste Management Sector, opportunities for Dutch companies', uitgevoerd door Bilfinger in april 2018; welke kansen en niches zijn er op nationaal en regionaal niveau in de Oekraïense afvalbeheersector; informatie over de benodigde gebieden en financieringsbronnen. Oekraïne heeft een Nationale Afvalbeheer Strategie tot 2030, waarin een aantal doelstellingen staan; ontmoet vertegenwoordigers van de Oekraïense regering en de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO). 9:00 - 13:00 uur

Nationale Kringloopdag 2018

Het thema van Nationale Kringloopdag 2018 is 'Feest bij de kringloop'. Op de Nationale Kringloopdag zijn er speciale activiteiten in kringloopwinkels, verspreid over het hele land.

Circulaire Economie Booster

MVO Nederland organiseert een middag voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in circulair ondernemen en hierbij in de opstartfase zijn. Sprekers zijn Jan Visser van SIMS, Caspar Ulijn van ZND, Bertine Oudesluijs van Dress for Success en Bas Luiting van Plugin-City.