Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 56 items gevonden.

Sorteren op  

Cewep Waste-to-Energy Congress

Congres van Cewep, de Europese confederatie van afvalenergiecentrales. Deze negende editie is gericht op de circulaire economie en bevat onder meer een bezoek aan de Zabalgarbi afvalenergiecentrale.

Optimaliseren textielinzameling - stof tot nadenken!

Bijeenkomst voor gemeenten en publieke inzamelaars over het optimaliseren van de textielinzameling. Met presentatie van onderzoek van Rijkswaterstaat naar textielinzameling in zeven Europese steden.

Overheidscommunicatie Afvalscheiding

Dit is de eerste van de cursusreeks die is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die eerder de gedragscursus hebben gevolgd. Deze vervolgcursus is gericht op het concreet toepassen van de gedragskennis in communicatie met burgers. De tweede en derde bijeenkomsten zijn respectievelijk 4 oktober 2018 en 25 oktober 2018.

Conference “Circularity in the Built Environment enabled by digitalisation”

Conferentie over "Circulariteit in de gebouwde omgeving mogelijk gemaakt door digitalisering". Met het doel de circulariteit in de gebouwde omgeving te vergroten. Onderwerpen: digitalisering, beoordeling van circulaire gebouwen en openbare aanbestedingen.

ReWEEE Workshop

Workshop over het aangaan van samenwerkingen voor hergebruik van afgedankte elektronica (AEEA).

Symposium 'Van slib naar energie en grondstof'

De slibverwerkingsinstallatie van HVC in Dordrecht bestaat 25 jaar, en dat is aanleiding om een strategisch symposium over slibverwerking te organiseren. Met oa. Diederik Samson en Merle de Kreuk.

Plastics Packaging Conference

De tweede editie van de Plastics Packaging Conference van EuPC. Deze editie zal vooral gaan over de plasticstrategie van de Europese Commissie.

Toepassingstraject Afvalbakken

In dit traject van Rijkswaterstaat leren gemeenten over het goed plaatsen en ontwerpen van afvalbakken.

NIIEX, waste, recycling and reprocessing show for Ireland

Beurs voor fabrikanten en leveranciers in zowel Noord-Ierland als Ierland om een scala aan diensten en apparatuur te tonen die beschikbaar zijn in de afval-, recycling- en opwerkingsindustrie.

Internationaal congres batterijrecycling (ICBR 2018)

Het 23e internationale congres voor recycling van batterijen is gericht op wereldwijde wetgeving, regulering van transport en veiligheid en effectieve recycling.

Kunststoffenbeurs 2018

Jaarlijkse kunststoffenbeurs voor de hele keten. Op deze beurs staan specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland zoals designbureaus, productontwikkelaars, grondstofleveranciers, spuitgiet- en extrusiebedrijven, vacuümvormers, gereedschapmakers, machineleveranciers, softwareleveranciers en rapid-prototypers. Dit is de twintigste editie.

Circular Cities

Bijeenkomst over de bijdrage van Europese steden aan de circulaire economie.

Collectors Conference - Waste management in islands and remote areas

Internationaal congres over afvalbeheer op eilanden en in afgelegen gebieden.

Sustainable Products in a Circular Economy

Bijeenkomst met uitwisseling tussen beleidsmakers en vertegenwoordigers van industrie over hoe duurzame producten kunnen bijdragen aan de circulaire economie.

Recoup Plastics Recycling Conference 2018

Congres over plasticrecycling, bezien vanuit de hele keten van kunststof verpakkingen.

Levens Cyclus Analyse maken in de praktijk

Op deze lesdag leren deelnemers wat Levens Cyclus Analyse (LCA) is, en vooral: hoe een LCA te maken. Deelnemers worden gevraagd om een product te kiezen om een LCA voor te maken.

Webinar Designed to last? EU policies to foster repair

Panelleden bespreken het beleid inzake ecologisch ontwerp en energie-etikettering, de herstelbaarheid en hoe je de recyclebaarheid van producten in de ontwerpfase kan bevorderen, de beschikbaarheid van reserveonderdelen en materiaalefficiëntie.

Afvalconferentie 2018

Jaarlijks congres dat ook dit jaar de transitie naar een circulaire economie centraal stelt met de afval- en recyclingsector in de hoofdrol.

Biodegradable plastics... When and where?

Biologisch afbreekbare kunststoffen lijken de oplossing voor de actuele problemen als plastic soep, plastic afval in de bermen, het scheiden van huishoudelijk afval. Klopt dat wel? Recyclers zeggen van niet; zij wijzen composteerbare plastics geheel af. Is dat terecht? En welke invloed zal EU-regelgeving voor 'Single Use Plastics' hebben op het gebruik van biologisch afbreekbare kunststoffen? 10:00 tot 18:00 uur excl. afsluitende borrel

EcoProcura 2018

Internationaal congres over duurzaam inkopen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is spreker tijdens Ecoprocura.