Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 35 items gevonden.

Sorteren op  

Waterverontreiniging door medicijnen

VVM Café over de gevolgen van medicijnen in het aquatisch milieu op gezondheid, biodiversiteit en waterbeheer.
Medicijnen en hun omzettingsproducten komen na gebruik via het toilet, rioolwaterzuiveringsinstallaties, bodem en lucht in het oppervlaktewater terecht. Het gaat jaarlijks om enorme hoeveelheden. Wat zijn de mogelijke gevolgen voor gezondheid en ecologie? En wat kan waterbeheer bijdragen aan een effectievere aanpak? Die vragen vormen de insteek van dit VVM Café.

CBPM Symposium

De achtste editie van het Circular and Biobased Performance Materials Symposium.

Update Wabo

Cursus voor vergunningverleners, handhavers en beleidsmedewerkers om twee jaar na de invoering van de Wabo de kennis bij te schaven. Ook is er aandacht voor recente en toekomstige ontwikkelingen.

Plasticity

Eendaags congres over de circulaire economie en nieuwe technologieën, met name aangaande plastic.

Lunchmeeting over duurzame organische afvalverwerking

De Hogeschool van Amsterdam ontwikkelt een methode om in te schatten welke methode van verwerking van organisch afval het beste is in verschillende situaties. Tijdens deze lunchmeeting worden de vorderingen van dit model besproken.

ReMaTec 2019

Vakbeurs voor de internationale (industriële) revisieindustrie (remanufacturing). Door de opkomst van de circulaire economie wordt hierin veel groei verwacht.

Packaged Global Summit

Wereldwijde bijeenkomst over verpakken, waarbij er ook aandacht is voor duurzaamheid.

Schakeldag 2019

De Schakeldag 2019 staat in het teken van het thema: 'Omgeving in transitie - Klaar voor de start!'. Naar verwachting treedt de Omgevingswet namelijk in 2021 in werking.

Circular Economy Lab: Van initiatief naar impact

Tijdens het 20e Circular Economy Lab wordt teruggekeken op de voorgaande edities en de afgelopen zes jaar. Wat maakte de beste initiatieven tot een succes? Ook wordt vooruit geblikt: wat gaan we doen om ze op te schroeven tot het nieuwe normaal, regionaal en nationaal?

Workshop Recyclecheck vormvaste kunststof verpakkingen

Workshop van het KIDV om de Recyclecheck verder toe te lichten. Deze editie van de workshop is Engelstalig.

E-Mobility & Circular Economy (EMCE) 2019

Eerste editie van een nieuw congres over elektrisch vervoer en de impact daarvan op de circulaire economie.

Summer School Afval Management en Kritische Grondstoffen voor Professionals

Summer School over afvalbeheer en kritische grondstoffen voor professionals in zowel het bedrijfsleven als de overheden. De cursus is bedoeld als aanvulling op de online cursus 'Waste management and critical raw materials'.

Alternatief kan de cursus op 16 en 17 juli gevolgd worden.

Summer Class: Oogsten van bedrijfsafval, meer waarde uit afgedankte goederen, materialen en afval

Summer Class voor bedrijven om te leren hoe zij meer kansen kunnen benutten die bij het afval blijven liggen, aan de hand van afgedankte elektrische apparaten.

Recycling Aktiv 2019

Tweejaarlijkse demonstratiebeurs die voor de tweede keer wordt gehouden.
Gedurende drie dagen zal een scala aan machines en systemen, evenals accessoires en diensten op het gebied van recycling en civiele techniek worden gepresenteerd in een realistische werkomgeving in de vorm van live demonstraties.

RWM 2019

De RWM (recource efficiency and waste management solutions) in Birmingham is de grootste beurs op het gebied van recycling en afvalverwerking in het Verenigd Koninkrijk.

Ontbijtsessie Zuivelpak

Het verpakkende bedrijfsleven deelt wat de innovaties in de zuivelpakkenbranche zijn. De potentie en toekomst van deze verpakking besproken zullen besproken worden.

Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding najaar

De eerste bijeenkomst van een driedaagse introductiecursus Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding najaar 2019, om gemeenten te helpen burgers aan te zetten meer afval te scheiden.

De overige bijeenkomsten zijn op 2 en 30 oktober.

Internationaal congres batterijrecycling (ICBR 2019)

Het 24e internationale congres met bijbehorende beurs voor recycling van batterijen is gericht op wetgeving, regulering van transport en veiligheid en recycling.

Kunststoffenbeurs 2019

Jaarlijkse kunststoffenbeurs voor de hele keten. Op deze beurs staan specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland zoals designbureaus, productontwikkelaars, grondstofleveranciers, spuitgiet- en extrusiebedrijven, vacuümvormers, gereedschapmakers, machineleveranciers, softwareleveranciers en rapid-prototypers. Dit is de 21 editie en de focus dit jaar ligt op duurzaamheid, circulair ondernemen en op businesskansen in de kunststofindustrie.

Recoup Plastics Recycling Conference 2019

Congres over plasticrecycling, bezien vanuit de hele keten van kunststof verpakkingen.