Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 596 items gevonden.

Sorteren op  

Oplossing voor de hoogbouw: OAT

JLOUSBERG__D3_9874_PRINT (2).jpg

De stad blijft trekken. Zo groeit in Amsterdam de bevolking de komende 15 jaar naar 1 miljoen inwoners. Een toename van 12,8 procent. Tegelijkertijd daalt het aantal personen per huishouden. Hierdoor blijft de behoefte aan woningen in en rond de stad groot, maar er moeten ook groen en ruimte overblijven. Hoe moet de afvalinzameling dan plaatsvinden?

Duurzame vloot Van Kaathoven groeit met elektrisch voertuig

Volvo FE Electric Van Kaathoven.jpg

Van Kaathoven gelooft dat investeren in duurzame technologie een waardevolle bijdrage levert aan een schonere leefomgeving. Daarom investeert het bedrijf onder andere in een elektrisch voertuig. Deze zomer zal dit duurzame voertuig in Meierijstad worden ingezet voor de inzameling van pmd bij huishoudens.

Indaver investeert fors in oplossingen voor grootindustrie

gatekeeper-enabler_NDL_Original_19941.jpg

Indaver heeft zo'n 300 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbouw van enkele van haar strategische locaties, waaronder Antwerpen en Terneuzen. Dit zijn twee belangrijke draaischrijven voor de verwerking van afval van de Nederlandse en Belgische grootindustrie. Daarnaast werkt het bedrijf samen met de afvalbranche en de overheid aan een veilig landelijk beleidskader én concrete oplossing voor zeer zorgwekkende stoffen.

MultiNET: uitmuntende service levering en reparatie balenpersen

IMG_0252 foto Bas.JPG

MultiNET International is al jaren een betrouwbare partner voor levering en reparatie van balenpersen, perscontainers en complete installaties voor de recycling- en afvalverwerkingsindustrie. Binnen de recyclingwereld heeft het bedrijf een goede reputatie opgebouwd wat betreft het leveren van kwaliteit en excellente service.

Brigade draagt steentje bij aan veiligheid

Waste Truck Mol 2.jpg

Het gebeurt helaas nog steeds dat een voetganger of fietser door een huisvuilwagen wordt geraakt bij het afslaan. In het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 heeft minister Van Nieuwenhuizen de ambitie uitgesproken om naar nul verkeersdoden te gaan in 2050. Die ambitie biedt volop kansen voor Brigade.

Vecoplan ontvangt Red Dot Award voor VEZ 3200

20-04-09_Vecoplan_PI_Red Dot Award_Bild_1.jpg

Vecoplan AG is met de nieuwe voorshredder VEZ 3200 dit jaar een van de winnaars van de Red Dot Award: Product Design. Deze shredder is speciaal ontwikkeld om alternatieve brandstoffen te maken.

Indaver blijft zoeken naar oplossingen

Indaver 16_ANT_HighRes_15894.jpg

De coronacrisis stelt elk bedrijf voor een uitdaging. Als afvalbedrijf valt Indaver onder de categorie 'cruciale sector'. Dat betekent dat ze de bedrijfsactiviteiten en de verwerking van een aantal kritische afvalstromen zoveel mogelijk dient te waarborgen. Het kunnen inzetten van eigen verwerkingsinstallaties blijkt een belangrijk voordeel te zijn in een markt die onder druk staat.

Bollegraaf: ontwerper en bouwer van sorteerinstallatie NTCP

Buitenkant NTCP.JPG

Bollegraaf Recycling Solutions is wereldspeler op het gebied van engineering en productie van turn-key recyclingoplossingen. Zestig jaar aan kennis en ervaring over het sorteren van (plastic)afval heeft eraan bijgedragen dat Bollegraaf Recycling Solutions de opdracht heeft gekregen voor het ontwerp en de bouw van de sorteerinstallatie voor het onafhankelijke Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP).

Clean Mat Truckverhuur biedt klanten modernste techniek

Geesink Cleanmat MB Actros 12-02-2020 8939.JPG

Clean Mat Truckverhuur heeft onlangs een Mercedes-Benz Actros 2533 van de nieuwe generatie in gebruik genomen. Met de innovatieve Actros speelt zij in op de wensen uit de markt. Het uitgebreide pakket aan veiligheidssystemen biedt de chauffeur waardevolle ondersteuning in drukke binnensteden.

Secundair plastic - een wankel evenwicht

Van Werven - Adv - Biddinghuizen - Selby okt 2017-0067208.jpg

Van Werven recyclet een complexe mix van post-consumer harde kunststoffen. De productie van het bedrijf groeide in tien jaar explosief van 30 naar 150 kton. Na jaren van experimenteren en innoveren lijkt de weg naar circulair succes nu definitief ingeslagen.

Wereldprimeur voor Renewi met Volvo FE Electric

Renewi Volvo FE '' Electric '' 1 - kopie.jpg

Als eerste organisatie wereldwijd heeft Renewi een order geplaatst voor een Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw. Het actief kunnen terugdringen van emissies, het verder verduurzamen van de vloot en het leveren van een concrete bijdrage aan een schonere leefomgeving zijn voor Renewi de voornaamste redenen om te investeren in het elektrische voertuig.

Plastics Recycling Show Europe keert terug in Amsterdam

JOB3095W0659.JPG

De Plastics Recycling Show Europe (PRSE), de pan-Europese beurs en conferentie gewijd aan kunststofrecycling, keert op 27 en 28 oktober 2020 terug naar de RAI Amsterdam.

De toekomst van intelligent laden en lossen

LA__5010_Original_92767_signatur_sRGB.jpg

Snelle laadcycli, totale veiligheid en lage levensduurkosten. Dat garandeert de Hiab S-HiPro 230W afvalinzamelingskraan. Investeren in Hiab-appartuur betekent investeren in hoogwaardige inzamelprestaties die klanten tevreden houden.

Zoeller Kipper, grondlegger van moderne beladingen

SLF-2.jpg

Innovatie is altijd de kracht geweest van Zoeller Kipper. Het bedrijf ontwikkelde niet alleen al heel vroeg de belading, ook kwam het als één van de eerste met de mogelijkheid voor het automatisch laden van containers.

De energiebesparende krachtbundel

V_Press_860_Gesamt_51.jpg

De verticale balenpers HSM V-Press 860 plus is met een perskracht van 548 kN en geruisarme energiebesparende technologie de economische en milieuvriendelijke oplossing voor het verwerken van restmaterialen.

Fossielvrij rijden op afval

Tankstation_Neste.jpg

Hergebruik is de meest milieu- en klimaatvriendelijke manier om met afval om te gaan. Het geeft minder verspilling en CO2-uitstoot dan verbranding. Maar het kan nóg beter. Namelijk de circulaire weg zèlf fossielvrij afleggen met Neste MY Renewable Diesel: een direct te gebruiken brandstof die hoofdzakelijk is gewonnen uit... afval! Het resultaat: een CO2-reductie tot 90 procent.

Bollegraaf gelooft niet in verspilling

Jayplas.jpg

Bollegraaf Recycling Solutions richt zich op het sorteren van afval, wat uw afvalstroom ook is. Dankzij ruim 58 jaar ervaring ontwikkelt het bedrijf voor de industrie geavanceerde en winstgevende sorteer- en recyclingsystemen en -oplossingen voor single stream, e-waste, huishoudelijk afvalverwerking, bouw- en sloopafval, plasticrecycling en energy-from-wasteoplossingen.

Nuttige oplossingen voor vrij toepasbare bodemassen

Beeld zonnepark Wieringermeer fundering Solarbase.jpg

De combinatie VOF Rock Solid Afvalzorg is gespecialiseerd in het be- en verwerken en toepassen van AEC-bodemassen. Het bedrijf speelt in op de laatste ontwikkelingen en maakt hierbij gebruik van de nieuwste technieken. De blik is altijd gericht op de toekomst, het vrij toepassen van AEC-bodemassen conform de Green Deal. Vanaf 2020 wordt dat immers de regel.

Heros Sluiskil ziet donkere wolken boven Green Deal AEC-bodemas

betonnen buizen artistiek HR.jpg

Als opwerker van AEC-bodemassen recyclet Heros Sluiskil jaarlijks 0,9 Mton aan AEC-bodemassen. Het bedrijf ziet zich verplicht een voorgenomen investering van 15 miljoen euro te bevriezen. “Ondanks bewezen resultaten stelt de overheid langdurig onderzoek over het gebruik van AEC-bodemassen in beton opnieuw ter discussie.”

Vakbeurs Recycling zet in op veiligheid

Seijbel Photography-0865.jpg

Het is bijna dagelijks nieuws: branden bij afvalverwerkers. De risico's voor het bedrijfsproces, de medewerkers en omgeving zijn groot. Daarnaast wordt het steeds lastiger te voldoen aan de voorwaarden binnen een brandverzekering. Welke maatregelen kunnen worden getroffen om de veiligheid significant te verhogen? Waar liggen kansen voor verbetering?

  │1  2  3  4  6  12  30  │    Volgende