Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 604 items gevonden.

Sorteren op  

Perscontainer met kantelaar lost problemen in binnenstad op

Presstation Bin.png

Winkels en horecazaken gebruiken minicontainers voor het verzamelen van hun afval. De containers zijn snel vol en worden in de winkelstraten gezet om door verschillende vuilniswagens geleegd te worden. Deze overlast kan nu voorkomen worden met de Presstation Bin van Sidcon. Op een centrale plek kunnen de minicontainers 24 uur per dag geleegd worden.

VDL pakt door met elektrische inzamelvoertuigen

First-DAF-CF-Electric-refuse-collection-truck-delivered-to-ROVA-02-1024x683.jpg

VDL Translift, producent van innovatieve afvalinzamelingsoplossingen voor (ondergrondse) containers en onderdeel van VDL Groep, ontwikkelde vier elektrische voertuigen voor de inzameling van afval in een stedelijke omgeving. Met meerdere partners is vervolgens kennis en ervaring opgedaan met geluidsarme afvalinzameling waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Ondergrondse perscontainers oplossing voor groeiende kartonberg

sidcon-opk_ondergondse_perscontainer.png

Gemeenten kampen met steeds grotere hoeveelheden karton door het online winkelen. En Corona heeft dit volume nog meer verhoogd. Een ondergrondse perscontainer kan een oplossing zijn voor dit probleem.

Knowhow, commitment en flexibiliteit op één locatie

_06A3474-bewerktHR.jpg

In 2020 bestond Clean Mat Trucks 30 jaar. In die tijd is het bedrijf uitgegroeid van een kleine handelaar in afgeschreven gemeentelijke vrachtwagens tot internationaal 'one stop shopping centre' voor specialistische voertuigen en reinigingsvoertuigen.

Van der Steen Reiniging & Transport breidt uit

reiniging.JPG

In 2005 besloot Harm van der Steen als zelfstandige glasbakken te gaan legen met een kraanwagen. Inmiddels heeft hij een bloeiend bedrijf dat met acht voertuigen bovengrondse containers leegt, ze grondig reinigt en zowel preventief als correctief onderhoudt.

Big Bag containers: voor een optimale opslag of transport

High volume met Big Bag.jpg

Bigbagstore.nl is een totaalleverancier van Big Bags.

HSM-balenpers met brede vulopening

HSM_V_Press_860_plus_B_S1_JPG_.jpg

HSM-balenpersen verminderen het volume van herbruikbare materialen tot wel 95 procent.

SNB: van afvalstof naar grondstof

SNB_procesinfographics_def_2020_NL.jpg

Bij SNB beschermen we, als schakel in de afvalwaterketen, mens en natuur. Dat doen we door zuiveringsslib optimaal te verwerken. We streven samen met onze klanten en ketenpartners naar een volledig circulaire afvalwater- en slibketen.

Oplossing voor de hoogbouw: OAT

JLOUSBERG__D3_9874_PRINT (2).jpg

De stad blijft trekken. Zo groeit in Amsterdam de bevolking de komende 15 jaar naar 1 miljoen inwoners. Een toename van 12,8 procent. Tegelijkertijd daalt het aantal personen per huishouden. Hierdoor blijft de behoefte aan woningen in en rond de stad groot, maar er moeten ook groen en ruimte overblijven. Hoe moet de afvalinzameling dan plaatsvinden?

Duurzame vloot Van Kaathoven groeit met elektrisch voertuig

Volvo FE Electric Van Kaathoven.jpg

Van Kaathoven gelooft dat investeren in duurzame technologie een waardevolle bijdrage levert aan een schonere leefomgeving. Daarom investeert het bedrijf onder andere in een elektrisch voertuig. Deze zomer zal dit duurzame voertuig in Meierijstad worden ingezet voor de inzameling van pmd bij huishoudens.

Indaver investeert fors in oplossingen voor grootindustrie

gatekeeper-enabler_NDL_Original_19941.jpg

Indaver heeft zo'n 300 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbouw van enkele van haar strategische locaties, waaronder Antwerpen en Terneuzen. Dit zijn twee belangrijke draaischrijven voor de verwerking van afval van de Nederlandse en Belgische grootindustrie. Daarnaast werkt het bedrijf samen met de afvalbranche en de overheid aan een veilig landelijk beleidskader én concrete oplossing voor zeer zorgwekkende stoffen.

MultiNET: uitmuntende service levering en reparatie balenpersen

IMG_0252 foto Bas.JPG

MultiNET International is al jaren een betrouwbare partner voor levering en reparatie van balenpersen, perscontainers en complete installaties voor de recycling- en afvalverwerkingsindustrie. Binnen de recyclingwereld heeft het bedrijf een goede reputatie opgebouwd wat betreft het leveren van kwaliteit en excellente service.

Brigade draagt steentje bij aan veiligheid

Waste Truck Mol 2.jpg

Het gebeurt helaas nog steeds dat een voetganger of fietser door een huisvuilwagen wordt geraakt bij het afslaan. In het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 heeft minister Van Nieuwenhuizen de ambitie uitgesproken om naar nul verkeersdoden te gaan in 2050. Die ambitie biedt volop kansen voor Brigade.

Vecoplan ontvangt Red Dot Award voor VEZ 3200

20-04-09_Vecoplan_PI_Red Dot Award_Bild_1.jpg

Vecoplan AG is met de nieuwe voorshredder VEZ 3200 dit jaar een van de winnaars van de Red Dot Award: Product Design. Deze shredder is speciaal ontwikkeld om alternatieve brandstoffen te maken.

Indaver blijft zoeken naar oplossingen

Indaver 16_ANT_HighRes_15894.jpg

De coronacrisis stelt elk bedrijf voor een uitdaging. Als afvalbedrijf valt Indaver onder de categorie 'cruciale sector'. Dat betekent dat ze de bedrijfsactiviteiten en de verwerking van een aantal kritische afvalstromen zoveel mogelijk dient te waarborgen. Het kunnen inzetten van eigen verwerkingsinstallaties blijkt een belangrijk voordeel te zijn in een markt die onder druk staat.

Bollegraaf: ontwerper en bouwer van sorteerinstallatie NTCP

Buitenkant NTCP.JPG

Bollegraaf Recycling Solutions is wereldspeler op het gebied van engineering en productie van turn-key recyclingoplossingen. Zestig jaar aan kennis en ervaring over het sorteren van (plastic)afval heeft eraan bijgedragen dat Bollegraaf Recycling Solutions de opdracht heeft gekregen voor het ontwerp en de bouw van de sorteerinstallatie voor het onafhankelijke Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP).

Clean Mat Truckverhuur biedt klanten modernste techniek

Geesink Cleanmat MB Actros 12-02-2020 8939.JPG

Clean Mat Truckverhuur heeft onlangs een Mercedes-Benz Actros 2533 van de nieuwe generatie in gebruik genomen. Met de innovatieve Actros speelt zij in op de wensen uit de markt. Het uitgebreide pakket aan veiligheidssystemen biedt de chauffeur waardevolle ondersteuning in drukke binnensteden.

Secundair plastic - een wankel evenwicht

Van Werven - Adv - Biddinghuizen - Selby okt 2017-0067208.jpg

Van Werven recyclet een complexe mix van post-consumer harde kunststoffen. De productie van het bedrijf groeide in tien jaar explosief van 30 naar 150 kton. Na jaren van experimenteren en innoveren lijkt de weg naar circulair succes nu definitief ingeslagen.

Wereldprimeur voor Renewi met Volvo FE Electric

Renewi Volvo FE '' Electric '' 1 - kopie.jpg

Als eerste organisatie wereldwijd heeft Renewi een order geplaatst voor een Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw. Het actief kunnen terugdringen van emissies, het verder verduurzamen van de vloot en het leveren van een concrete bijdrage aan een schonere leefomgeving zijn voor Renewi de voornaamste redenen om te investeren in het elektrische voertuig.

Plastics Recycling Show Europe keert terug in Amsterdam

JOB3095W0659.JPG

De Plastics Recycling Show Europe (PRSE), de pan-Europese beurs en conferentie gewijd aan kunststofrecycling, keert op 27 en 28 oktober 2020 terug naar de RAI Amsterdam.

  │1  2  3  4  6  12  31  │    Volgende