Archief van artikelen en berichten


Zoek
in

Er zijn 636 items gevonden.

Sorteren op

Hoe Steenwijkerland bedrijfsafval uit het straatbeeld haalt

Steenwijkerland (1).jpg

De gemeente Steenwijkerland wilde rolcontainers van ondernemers graag uit het straatbeeld halen. Sidcon bood de oplossing: een perscontainer met kiepfunctie voor minicontainers.

Een nieuwe kijk op automatisering

oms2.jpg

In 2018 is de eerste versie van OMS4Business live gegaan, naar een idee van directeur Léon Fleischeuer. Het proces moest anders: moderner, sneller en vooral eenvoudiger. Een strak proces in slechts vier stappen van order tot factuur. Gebouwd via moderne technieken in de cloud, web-based en volledig digitaal.

'1 plek voor alles, alles op zijn plek'

Ciris Advertorial afbeelding.png

Nooit meer last van: in verschillende softwarepakketten moeten werken? Informatie van verschillende plekken verzamelen? Onnodig gegevens moeten overtypen? Oneindige en onnodige software abonnementen? Of chauffeurs die stilstaan als er even geen internetbereik is?

Volle kracht vooruit naar een circulaire economie?

BIP_MB-Plant-images-92-1030x716.jpg

De energietoelevering staat onder druk door de torenhoge gasprijzen. Productielijnen en soms zelf volledige bedrijven worden stilgelegd. Hoe garandeert Indaver als afvalbedrijf dat haar verwerkingsinstallaties niet stilvallen? Blijven investeren in high-tech recycling- en verwerkingsinfrastructuur en opslagcapaciteit blijkt het antwoord.

Datagedreven werken

061422 Clever _55371.jpg

Clever Consultancy helpt afvalbedrijven datagedreven te werken, zodat ze hun bedrijfsvoering uiteindelijk nóg efficiënter kunnen uitvoeren.

“Nederland is een bakermat van innovatie”

Cover_Lancering van de AMCS Vision AI innovatie.jpg

De AMCS Group is actief in 22 landen, van Australië tot Denemarken, maar Nederland blijft een zeer belangrijke markt voor het softwarebedrijf. En niet alleen omdat AMCS er veel klanten heeft.

Vakbeurs Recycling focust op sloopafval- en kunststofrecycling

Vakbeurs recycling_collage.jpg

Op 15, 16 en 17 november 2022 vindt het vakevenement voor de afval- en recyclingsector plaats in Evenementenhal Gorinchem. Vakbeurs Recycling vormt een platform waar vraag en aanbod samenkomen op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement.

De onschatbare waarde van organisch afval

Renewi Organics ODP.jpg

Renewi Organics is verantwoordelijk voor de verwerking van organische reststromen bij Renewi. Het verwerkte volume wordt al voor meer dan 90 procent hergebruikt. Doel is dit de komende jaren nog verder te optimaliseren. Minder nieuw. Meer renew, dus.

Primeur met volledig elektrische Scania's voor inzameling

Prezero_Scania-BEV-2-pers-2022.jpg

Een primeur in Nederland voor PreZero. De specialist in afvalmanagement en recycling gaat in de gemeente Arnhem rijden met de eerste 100 procent elektrische Scania's om afval op te halen bij de verschillende milieustraten. Het gaat om de Scania 25P B6x2*4 Batterij Elektrisch Voertuig (BEV), met elektromotor met een continue vermogen van 230 kW die beschikt over een ruime actieradius om volledig zero-emissie ingezet te kunnen worden.

Attero Wijster: Afvalbedrijf van de toekomst

Attero Wijster AEC plus nascheiding plus PMD sortering plus folie recycling.jpg

Attero Wijster heeft er al een hele historie op zitten. Wie kent de Vam-trein nog die afval uit Den Haag naar Wijster bracht? Sinds de oprichting in 1929 heeft Attero zichzelf al heel wat keren opnieuw uitgevonden. Steeds worden nieuwe activiteiten toegevoegd aan ons ecosysteem waardoor het bedrijf sterker en veelzijdiger wordt.

Verwerkingscapaciteit, recycling en warmtenet voor industrie

Haven van Antwerpen _TOMD8759 resize.jpg

De grootindustrie wil absolute zekerheid over de verwerking van hun afval. Die continuïteit is cruciaal om de productie te vrijwaren. In crisistijd is verwerkingscapaciteit schaars en dus blijft Indaver investeren in nieuwe installaties en in technologieën voor afvalverwerking en hoogwaardige recycling. Daarnaast speelt het afvalbedrijf in de - onder druk staande - energietoelevering een cruciale rol in een nieuw warmtenetwerk voor de industrie.

Brandschade door broei voorkomen met AI

2N5A9702 - Kopie.jpg

Een straatbeeld vol zelfrijdende auto's mag dan nog toekomstmuziek zijn, artificial intelligence (AI) is allang overal te vinden. Ook de Rising Early Detection (RED) van Kooi heeft AI en die technologie ontwikkelt het bedrijf steeds verder door.

Terberg Matec Nederland: een compleet aanbod inzamelvoertuigen

De Olympus EuroMAX geleverd M&M Containerservice.jpg

Terberg Matec Nederland is onderdeel van de Koninklijke Terberg Groep. Een 100 procent familiebedrijf met een geschiedenis die ruim 150 jaar teruggaat. De Terberg Groep richt zich op specialistische automotive producten, zoals afvalinzamelvoertuigen en haventrekkers. De producten weerspiegelen de benadering van de familie: gericht op de lange termijn, nadruk op hoge kwaliteit en een lange levensduur met respect voor mensen en het milieu. De groep is wereldwijd met ruim 3.000 medewerkers in meer dan 100 landen actief.

Asof is als de ideale medewerker

Keyboard button ASOF (2).jpg

Alles moet sneller, efficiënter, meer digitaal en het liefst met zo min mogelijke menselijke tussenkomst. Wat software betreft is Asof het daar mee eens. Het bedrijf biedt een breed inzetbaar systeem voor container- en transportregistratie.

De slimme persen van Europress

index.jpg

Europress is één van de grootste producenten van perscontainers ter wereld. Een Fins bedrijf, dat uitgegroeid is tot een wereldspeler, en sinds 2019 ook aanwezig in de Benelux.

De slimme persen van Europress

index.jpg

Europress is één van de grootste producenten van perscontainers ter wereld. Een Fins bedrijf, dat uitgegroeid is tot een wereldspeler, en sinds 2019 ook aanwezig in de Benelux.

OptiProcess voor sturen op feiten

productie02_1920x0.jpg

Personeelstekorten, de roep om kwaliteit en mondiale onzekerheid vragen het om snel te kunnen schakelen, en dat doen we het liefst op feiten. Het softwareproduct OptiProcess van Duim techniek biedt daarbij uitkomst.

Uitenhage neemt nieuwe vuilniswagens in gebruik

DSC_1476.JPG

Uitenhage Verhuur heeft twee nieuwe vuilniswagens voor het ledigen van ondergrondse containers in gebruik genomen. Dit zijn de eerste van vijf nieuwe voertuigen die nog dit jaar volgen.

Meer opslagcapaciteit, slimme afvaltracering en ZZS-oplossingen

9258_MediPower_ANT_HighRes_9218.jpg

De chemische en farmaceutische industrie heeft specifieke behoeften op het vlak van afvalbeheer. Afval dient veilig, maar zo vlug mogelijk de productiesite te verlaten om risico's te vermijden. Afval legt steeds een hele weg af die volledig getraceerd moet kunnen worden van bron tot eindverwerking. Voor gevaarlijk, sensitief afval of zeer zorgwekkende stoffen is dat zelfs een prioriteit. Afvalpartner Indaver investeerde in de nodige infrastructuur, tools en kennisdeling om in te spelen op die noden.

Het inzamelen van de toekomst

Foto bij Advertorial Jewel.png

De afvalkalender is gemaakt. Het is duidelijk op welke adressen en op welke dag moet worden ingezameld. De volgende stap? Alles werkbaar maken voor het team van planners en chauffeurs. Hoe moeten de nieuwe of aangepaste routes worden gereden?

Vorige  1   2   3   4   6   13   32  Volgende