Archief van artikelen en berichten


Zoek
in

Er zijn 669 items gevonden.

Sorteren op

Innovatieve oplossingen voor duurzaam afvalbeheer 

MB-Plant-images-123-1030x686.jpg

Voor haar industriële klanten blijft Indaver continu investeren in installaties en technologieën voor afvalverwerking. Met duurzame oplossingen voor de behandeling van complexe afvalwaters, solventrecycling en het terugwinnen van edelmetalen uit vloeibaar afval bevestigt Indaver haar sleutelrol in de transitie naar een klimaatneutrale, veilige circulaire economie. 

Haller zet Geesink-traditie voort met overname productiefabriek

MAGNUM GPM advertorial foto.jpg

De voormalige productiefaciliteit van Geesinknorba in Emmeloord is sinds het begin van dit jaar in handen van Haller Benelux. Hierdoor blijft het iconische Nederlandse Geesink-product voor de afvalindustrie behouden.

Terberg staat met diverse noviteiten op IFAT 

Terberg Olympus met elektrische OmniMax belading.jpg

Het verkoopteam van Terberg Matec verwelkomt alle bezoekers op de stands van Terberg HS, Bucher Municipal en Kaiser Moro tijdens de IFAT in München. 

Bollegraaf en Renewi maken eersteklas plasticrecycling mogelijk 

RENEWI~2.JPG

Kunststofrecycling staat de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws. Een samenloop van veranderende wetgeving en lage prijzen zorgt ervoor dat veel afvalverwerkers geen businesscase meer zien in het recyclen van kunststoffen. Waste-to-productbedrijf Renewi ziet dat anders en heeft afgelopen maart een nieuwe sorteerlijn voor harde kunststoffen in Eindhoven geopend. 

Strategische keuzes rond organisatie huishoudelijk afvalbeheer

Paul zonder colbert.jpg

De dynamiek rondom de organisatie van huishoudelijk afvalbeheer ondergaat een aanzienlijke transformatie. Het is essentieel voor gemeenten om zich hierop voor te bereiden.

Renault Trucks investeert in nieuw design én veiligheid

Renault Trucks E-Tech D Wide LEC (Low Entry Cab).jpg

Renault Trucks introduceert een nieuw design voor de voertuigrange specifiek voor de stedelijke en regionale distributie. Met een reeks nieuwe veiligheidsfuncties kiest de fabrikant bovendien voor nóg meer bescherming van zowel de chauffeur als kwetsbare medeweggebruikers. Iets waar zeker in de afvalsector behoefte aan is.

Bredox: veelzijdige specialist

bredox.jpg

Bredox Chemicals is al decennialang een toonaangevende onderneming waar het gaat om het verwerken van chemische anorganische afvalstoffen. Binnen de branche is het een veelzijdige en specialistische onderneming.

WastePoint Afvalbeheer voert gevaarlijk afval veilig af

waste point uitsnede.jpg

WastePoint ontzorgt met haar toonaangevende expertise bedrijven, door het classificeren, inpakken, overpakken en verantwoord afvoeren van gevaarlijke afvalstoffen.

Een circulaire economie zonder Safe Sink is geen economie

TOM44923_Hamburg.jpg

De behoefte aan een duurzaam en betrouwbaar afvalbeheer is nog nooit zo dringend geweest als nu. Industrieel afval, vooral uit de farmaceutische en chemische sector, stelt namelijk specifieke uitdagingen. Indaver neemt hierin het voortouw met haar totaaloplossingen dankzij geavanceerde installaties, milieuvriendelijke processen en slimme databeheersystemen.

Sidalco, simpel en makkelijk

IMG_1124.jpeg

Sidalco Waste Handeling Equipement houdt graag de lijntjes kort. Veel van zijn containers verkoopt het bedrijf direct vanuit zijn depot in Zutphen, waar het een honderdtal containers in de voorraad heeft staan.

Een gezamenlijke sprong naar duurzaamheid

wilfried2.PNG

In Nederland hebben we al grote stappen gezet in de inzameling van pmd bij huishoudens. Als gevolg hiervan is Engels Logistiek BV nu klaar om de inzameling van PD (plastic verpakkingen en drankenkartons) verder uit te rollen naar bedrijven.

Sensolus verhoogt efficiëntie containervloot

Waste site with callouts NL.jpg

Efficiëntie is essentieel in de afvalverwerkingsindustrie, maar wordt vaak bemoeilijkt door een slecht overzicht van de containervloot, papierwerk en risico's zoals diefstal die leiden tot onnodige investeringen in nieuw materieel. Sensolus biedt de ideale oplossing met één track-&-traceplatform voor het beheer van uw volledige containervloot.

Walo neemt distributeurschap Green Machines over

IMG-20230814-WA0005.jpg

Walo Group is sinds juni distributeur van Green Machines. Het kennis-, advies- en trainingscentrum voor reiniging en hygiëne neemt het stokje over van Van Campen Ecotechniek.

FlexContainer Groep nu dé totaalpartner in afvalbranche

Tech.jpg

FlexCollect, FlexCoRent, FlexCoTech en FlexCoTrade maken vanaf 1 januari 2023 onderdeel uit van FlexContainer Groep, dat daarmee is verworden tot dé totaalpartner in de afvalbranche voor overheden en bedrijven. Door deze verandering kan zowel de service als de dienstverlening van het bedrijf naar een nog hoger niveau worden getild.

VolloV: 'Better World Solutions'

VolloV Fox spread 01.jpg

VolloV, een nieuw, innovatief en dynamisch bedrijf, houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van boven- en ondergrondse inzamelcontainers. Traditionele modellen voor alle bekende grondstoffen, zoals de markt deze al sinds jaar en dag kent, maken deel uit van het leveringsprogramma. Maar VolloV heeft ook een nieuw, gepatenteerd model ondergrondse inzamelcontainer ontwikkeld.

Vakbeurs Recycling belicht afval- en recyclingthema's

Seijbel Photography-6257.jpg

Op 21, 22 en 23 november 2023 staat Evenementenhal Gorinchem in het teken van de jaarlijkse Vakbeurs Recycling, waar professionals uit de afval- en recyclingsector samenkomen. De focus van organisator Easyfairs Nederland ligt op samenwerking voor een duurzame toekomst.

Slimmer inzamelen met TWS op basis van Reen vulgraadsensoren

TWS foto bij advertorial.jpg

Datagestuurd afval inzamelen is niet nieuw, maar wat dóe je met de gegenereerde data? Dat is één van de dingen waar TWS zich in onderscheidt. Met Reen vulgraadmeters kunnen niet alleen de vulgraden in containers worden gemeten en voorspeld, maar wordt tegelijkertijd een capaciteitsanalyse uitgevoerd om te kijken of er voldoende voertuigen beschikbaar zijn voor de inzameling.

Flexyz start 10-gemeenten-pilot met vulgraadsensoren

smartcity-iot.jpg

Wat leveren vulgraadsensoren op? Hoe krijg ik mijn organisatie of leverancier mee? En welke sensoren zijn geschikt? Wie nadenkt over het toepassen van vulgraadsensoren, kan mogelijk meedraaien in de collectieve 10-gemeenten-pilot van Flexyz.

Datagebruik grote kans voor duurzamere afvalinzameling

DSC_5387-bewerktePAS_wifi.jpg

Restafval terugdringen is prioriteit bij veel gemeenten. Om een circulaire economie te bereiken, zijn er echter nog grote stappen nodig. Zowel in de politieke besluitvorming als bij de uitvoering zijn er diverse gevoeligheden die een soepel afvalinzamelproces in de weg staan. Doelgericht gebruik van de grote hoeveelheid beschikbare data biedt daarbij een oplossing.

Stinkende gft+e-containers: Tech-Sol heeft dé oplossing

bio-filter.png

De inzameling van groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft+e) moet beter in Nederland. Uit recente cijfers blijkt dat 35 procent van het organisch afval nog altijd bij het restafval belandt. Tech-Sol heeft een oplossing, die zich al heeft bewezen.

Vorige  1   2   3   4   6   13   34  Volgende