Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 621 items gevonden.

Sorteren op  

De slimme persen van Europress

index.jpg

Europress is één van de grootste producenten van perscontainers ter wereld. Een Fins bedrijf, dat uitgegroeid is tot een wereldspeler, en sinds 2019 ook aanwezig in de Benelux.

OptiProcess voor sturen op feiten

productie02_1920x0.jpg

Personeelstekorten, de roep om kwaliteit en mondiale onzekerheid vragen het om snel te kunnen schakelen, en dat doen we het liefst op feiten. Het softwareproduct OptiProcess van Duim techniek biedt daarbij uitkomst.

Uitenhage neemt nieuwe vuilniswagens in gebruik

DSC_1476.JPG

Uitenhage Verhuur heeft twee nieuwe vuilniswagens voor het ledigen van ondergrondse containers in gebruik genomen. Dit zijn de eerste van vijf nieuwe voertuigen die nog dit jaar volgen.

Meer opslagcapaciteit, slimme afvaltracering en ZZS-oplossingen

9258_MediPower_ANT_HighRes_9218.jpg

De chemische en farmaceutische industrie heeft specifieke behoeften op het vlak van afvalbeheer. Afval dient veilig, maar zo vlug mogelijk de productiesite te verlaten om risico's te vermijden. Afval legt steeds een hele weg af die volledig getraceerd moet kunnen worden van bron tot eindverwerking. Voor gevaarlijk, sensitief afval of zeer zorgwekkende stoffen is dat zelfs een prioriteit. Afvalpartner Indaver investeerde in de nodige infrastructuur, tools en kennisdeling om in te spelen op die noden.

Het inzamelen van de toekomst

Foto bij Advertorial Jewel.png

De afvalkalender is gemaakt. Het is duidelijk op welke adressen en op welke dag moet worden ingezameld. De volgende stap? Alles werkbaar maken voor het team van planners en chauffeurs. Hoe moeten de nieuwe of aangepaste routes worden gereden?

Vakbeurs Recycling is klaar om afvalsector veilig te ontvangen

Seijbel Photography-0032.JPG

Sinds augustus zijn de eerste vakbeurzen van het seizoen van start gegaan. Het positieve sentiment bij bezoekers en exposanten en de goede bezoekersaantallen en -kwaliteit van deze beurzen van Easyfairs geven vertrouwen voor een succesvolle editie van de Vakbeurs Recycling. Na een jaar zonder de nationale vakbeurs voor recyclingtechniek & afvalmanagement, opent Evenementenhal Gorinchem op 16, 17 en 18 november dan eindelijk weer haar deuren voor de afvalprofessional.

Bigbagstore.nl: totaalleverancier voor big bags

plo410876-002.jpg

Bigbagstore.nl is gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe big bags (FIBC's), gebruikte big bags, big bag containers, big bag cars, big bag messen, netzakken en andere aanverwante producten. Vanuit het distributiecentrum in Emmeloord (Flevoland) distribueert het bedrijf big bags wereldwijd.

The future is clean: Banzo recycling systems

20190516 AVR nascheidingsinstallatie_038.jpg

De toekomst moet 100 procent circulair, dat is zeker. Het is terecht dat er ambitieuze doelstellingen zijn op het gebied van recycling. Maar hoe transformeer je jouw afvalverwerking op een verstandige manier?

Bollegraaf legt laatste hand aan testcentrum

Test center.png

De Bollegraaf Groep is bezig met de bouw van haar spiksplinternieuwe testcentrum op het eigen terrein in Appingedam. De feestelijke opening voor genodigden zal plaatsvinden op 15 september, maar nu al wordt er naar uitgekeken klanten en overige partners rond te gaan leiden.

Zijn afvalinzamelaars recycling- of transportbedrijven?

Europress.jpg

De bovenstaande vraag durven we vaak te stellen. Het optimaliseren van transport stuit vaak op onbegrip en angst bij operationele mensen binnen een inzamelaar. Ongegrond en vooral kortzichtig.

GFE cocons helpen gemeenten met scheiden van afval

Amsterdam 07 - kopie.jpg

In 2050 een volledig circulaire economie is voor MCB Milieu & Techniek een belangrijke stip aan de horizon. MCB ontwerpt en produceert slimme inzamelmiddelen om grondstoffen in te zamelen

Utrecht met Bigbelly aan de (slimme) bak tegen zwerfafval

Bigbelly Utrecht (2) (1).jpg

De gemeente Utrecht kiest in de strijd tegen zwerfafval voor Bigbelly. Een slimme, gesloten afvalbak met unieke zelfperstechniek, die vijf keer minder vaak geledigd hoeft te worden.

Terberg zet net een stap verder

achterlader Van Kaathoven.jpg

Op weg naar een schonere toekomst zetten onze klanten uiteraard ook in op de noodzakelijke vergroening van het wagenpark. Terberg Matec Nederland komt tegemoet aan die vraag met onder andere elektrische inzamel- en reinigingsvoertuigen.

In korte tijd van papier naar digitaal inzamelen

Foto bij Advertorial Jewel.png

Steeds vaker worden processen geautomatiseerd om kosten te besparen of om het werk makkelijker te maken. Dat gebeurt overal en dus ook in de wereld van inzameling. Jewel uit Wageningen heeft een oplossing voor de dagelijkse werkzaamheden: een tablet met een overzichtelijke digitale kaart die precies aangeeft waar je als chauffeur heen moet en waar je al bent geweest.

KTK Lichtgewicht Inzamelpers levert gelijkwaardig resultaat

P1030493.JPG

KTK gelooft in de toegevoegde waarde van innovatieve oplossingen, die bijdragen aan een optimale inzameling en bewerking van afvalstoffen. Zoals de KTK lichtgewicht Inzamelpers, die overschrijding van het maximale laadvermogen helpt voorkomen.

Sympany investeert in grootste textielsorteercentrum Noorden

KatrinKorfmannCopyright.jpg

Sympany investeert dit jaar fors in het optimaliseren van het sorteerproces in Assen. Het grootste textielsorteercentrum in de regio Friesland, Groningen en Drenthe verwerkt jaarlijks ruim vier miljoen kilo textiel en bespaart hiermee 13.728.000 kilo CO2. Deze optimalisatie van het sorteer-proces zorgt ervoor dat Sympany meer en efficiënter textiel kan verwerken.

Blijven investeren volgens noden NL industrie

Terneuzen_BBY9570_1_HighRes_16019.jpg

Als afvalpartner van de chemische en farmaceutische industrie blijft Indaver investeren in de uitbouw van haar strategische locatie in Terneuzen. De site is een belangrijke draaischijf voor de afvalverwerking van die Nederlandse grootindustrie. Daarbij zet Indaver maximaal in op energie- en materiaalterugwinning. Voor een chemieconcern in Limburg bracht dit substantiële voordelen met zich mee.

Perscontainer met kantelaar lost problemen in binnenstad op

Presstation Bin.png

Winkels en horecazaken gebruiken minicontainers voor het verzamelen van hun afval. De containers zijn snel vol en worden in de winkelstraten gezet om door verschillende vuilniswagens geleegd te worden. Deze overlast kan nu voorkomen worden met de Presstation Bin van Sidcon. Op een centrale plek kunnen de minicontainers 24 uur per dag geleegd worden.

VDL pakt door met elektrische inzamelvoertuigen

First-DAF-CF-Electric-refuse-collection-truck-delivered-to-ROVA-02-1024x683.jpg

VDL Translift, producent van innovatieve afvalinzamelingsoplossingen voor (ondergrondse) containers en onderdeel van VDL Groep, ontwikkelde vier elektrische voertuigen voor de inzameling van afval in een stedelijke omgeving. Met meerdere partners is vervolgens kennis en ervaring opgedaan met geluidsarme afvalinzameling waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Ondergrondse perscontainers oplossing voor groeiende kartonberg

sidcon-opk_ondergondse_perscontainer.png

Gemeenten kampen met steeds grotere hoeveelheden karton door het online winkelen. En Corona heeft dit volume nog meer verhoogd. Een ondergrondse perscontainer kan een oplossing zijn voor dit probleem.

  │1  2  3  4  6  13  32  │    Volgende