Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 5212 items gevonden.

Sorteren op  

Resultaat Afvalzorg gebukt onder forse lasten

afvalzorg.gif

Ondanks minder gestort afval steeg de omzet van Afvalzorg. Door een uitzonderlijk voorgaand jaar, viel het resultaat nu minder goed uit.

Composietrecycler Demacq failliet verklaard

wieken gesneden.jpg

Recycler van composiet Demacq Recycling International is op 30 juni failliet verklaard door de rechtbank Rotterdam. Een doorstart van het bedrijf wordt nog onderzocht.

Circulus-Berkel-gemeenten op koers voor Vang-doelstelling

Renault Trucks D-Access Circulus-Berkel_2_lowres.jpg

Vier van de negen bij Circulus-Berkel aangesloten gemeenten produceerden vorig jaar per inwoner minder dan 100 kilo restafval. De vijf andere gemeenten lijken goed op weg.

Brouwer blijft algemeen directeur Avri tot 1 oktober 2021

Walter Brouwer Avri.jpg

Walter Brouwer blijft tot ten minste 1 oktober 2021 algemeen directeur van Avri, de gemeenschappelijke regeling van de regio Rivierenland.

Verkoop biomassacentrale moet AEB uit financiële problemen halen

AEB by night.jpg

Afvalbedrijf AEB wil de nieuwe biomassacentrale verkopen om uit de financiële problemen te komen. Hierover heeft het bedrijf samen met zijn financiers en gemeente Amsterdam een akkoord bereikt.

Remondis wil in artificial intelligence stappen

149154495_s.jpg

De administratieve divisie van Remondis in Duitsland wil een nieuwe samenwerking opzetten met partners voor de ontwikkeling van data-analyse en geautomatiseerd leren.

Een bescheiden feestje

Marc Close-Up.jpg

Nee, het is geen beleid dat het hoofdkantoor van de International Solid Waste Association (Iswa) iedere tien jaar naar een ander land verhuist. Toch is dat de afgelopen decennia wel het geval geweest. Na Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk verhuisde Iswa begin dit jaar naar Rotterdam. De komende tien jaar zal de vereniging vanuit ons land gerund worden door nieuwbakken directeur Marc Tijhuis.

'Suez bereidt verkoop Europese afvalinzameling voor'

20170412_133243_001.jpg

Suez is bezig met een verkoop van zijn afvalinzamelingsactiviteiten op het Europese vasteland. De deal kan 3 miljard euro opleveren.

Milieueffectrapport EEW Delfzijl nog niet compleet

image_filter.png

Het milieueffectrapport (mer) voor de uitbreiding van de afvalverbrandingsinstallatie van EEW Delfzijl is nog niet compleet. Voordat de provincie Groningen over de omgevingsvergunning besluit, moet het rapport worden aangepast.

'AEB in geldnood laat staatssteun verlopen'

Fotolia_78651473_S.jpg

AEB heeft een door de Europese Commissie goedgekeurd noodkrediet van 80 miljoen euro laten verlopen, terwijl er nog 45 miljoen euro in dat potje zat.

Schrappen van importheffing per 2021 niet meer reëel

VanVeldhoven20200630-2.png

Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) heeft een motie ingediend waarin hij de regering verzoekt in het kader van de voorbereiding van het nieuwe Belastingplan de importheffing voor buitenlands afval te heroverwegen. Staatssecretaris Van Veldhoven ontraadt de motie.

Veolia maakt 3D-printen met PP en ABS mede mogelijk

Veolia.jpg

Veolia en Francofil hebben elkaar gevonden voor de productie van filamenten van gerecycled PP en gekleurd ABS.

Renewi wil recyclingpercentage met 10 procent verhogen

20180601_134314.jpg

Renewi wil zijn recyclingpercentage vóór 2025 met ruim tien procent verhogen tot 75 procent. Ook wil het bedrijf de CO2-uitstoot als gevolg van de inzamelactiviteiten sterk verminderen.

Omrin voldoende vet op de botten voor duurzame toekomst

REC overview.jpg

Omrin wist in 2019 meer grondstoffen na te scheiden en meer energie uit afval te produceren. De doelstelling voor afvalscheiding werd ternauwernood gemist, maar financieel bleef het bedrijf stabiel.

“Kunststofindustrie cruciaal voor circulaire economie”

Markus Steilemann plasticseurope.jpg

PlasticsEurope heeft in Markus Steilemann een nieuwe voorzitter gevonden die de kunststofindustrie door de circulariteitstransitie moet leiden.

Indaver in 2019: groene leningen voor duurzame projecten

indaverlogo.jpg

In 2019 zag Indaver haar omzet met ruim 36 miljoen euro stijgen tot 579 miljoen euro en haar ebitda met 10 miljoen euro tot 113 miljoen euro. Deze stevige financiële basis moet duurzame groei mogelijk maken voor het bedrijf.

Afkeuring opk drukt bedrijfsresultaat Cyclus

oud papier en karton inzameling.jpg

Het afvalscheidingspercentage in de Cyclusgemeenten is in 2019 gestegen. Wel uit het bedrijf haar zorgen over de vervuiling van sommige deelstromen en de financiële gevolgen hiervan. Een belangrijk hoogtepunt voor Cyclus in 2019 was de realisatie van een derde standplaats.

HVC test onbemand afvalbrengstation

Fotolia_54165032_S.jpg

Op het afvalbrengstation in Hoorn kunnen bewoners in de avonduren hun afval kwijt, zonder dat er personeel van HVC aanwezig is.

Attero wil vervuild kunststof storten

Fotolia_197598812_S.jpg

Attero wil afval uit de productie van pvc-vloeren storten, omdat er geen andere verwerkingsmogelijkheden zijn. De provincie Drenthe stemt daarmee in.

'AEB sloot ovens zonder herstelplan'

DSC01975.JPG

Koos de Vink noemt het verbijsterend dat AEB een jaar geleden verbrandingslijnen uit bedrijf nam zonder een herstelplan achter de hand te hebben. Volgens de voormalig interim-directeur van AEB is er echter wel meer mis.

5212 Results  │1  2  3  5  13  55  261  │    Volgende