Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 4778 items gevonden.

Sorteren op  

87 procent minder afvaltransporten bij gemeentehuis Delft

Fotolia_18156757_S.jpg

Milieu Service Nederland zamelt sinds 1 januari 2019 het afval in voor het gemeentehuis van de gemeente Delft. Met een slimme inzameloplossing is het aantal transportbewegingen fors afgenomen en zo ook de CO2-uitstoot.

EEW Delfzijl wil zuiveringsslib verwerken

eew-logo.png

De EEW-Energy-from-Waste-Group heeft plannen om de locatie in Delfzijl uit te breiden met een mono-slibverbrandingsinstallatie (SVI). In de installatie moet zuiveringsslib verbrand worden met terugwinning van energie.

Van Werven opent vijfde plasticrecyclinglijn in Biddinghuizen

Opening vijfde recyclinglijn Biddinghuizen.JPG

Van Werven heeft de capaciteit van zijn plasticrecyclinglocatie in Biddinghuizen uitgebreid met een vijfde recyclinglijn. Hierdoor groeit de recyclingcapaciteit van gebruikte harde plastics op deze locatie met dertig procent naar 65 kton per jaar.

Aldi stopt met gratis plastic tasjes voor groente en fruit

aldi.gif

Supermarktketen Aldi schaft het gratis plastic tasje voor groente en fruit af en vervangt ze door tasjes van hernieuwbare grondstoffen. Deze zijn verkrijgbaar voor 1 eurocent. Komend najaar wordt de herbruikbare groente- en fruitzak geïntroduceerd.

Van Werven opent plasticrecyclinginstallatie in Polen

IMG_0186 Opening Polen.jpg

In het Pinksterweekend heeft Van Werven zijn eerste locatie voor plasticrecycling in Polen geopend. De recyclingcapaciteit van het bedrijf neemt hierdoor met 25 procent toe tot 150 kton per jaar.

Avantium werkt aan verder opschalen

PEF-fibers-Avantium-fiber2.jpg

Avantium maakt zich op om haar biopolymeer Pef te gaan vermarkten. In 2023 moet de eerste flagship installatie de deuren openen.

Cepi-directeur onverwacht overleden

De directeur van de Europese papierbranchevereniging Cepi, Sylvain Lhôte, is onverwacht overleden.

Recyclingpercentage Renewi stijgt tot nieuwe hoogte

renewi bedrijfsafval container.jpg

Renewi wist in het afgelopen boekjaar 2018/2019 maar liefst 66,9 procent van het afval te recyclen, het hoogste niveau dat het bedrijf tot nu toe bereikt heeft. Daarmee zijn alle vijf duurzaamheidsdoelstellingen gerealiseerd.

Nicolet Dukker nieuwe directeur Avalex

IMG_0332.JPG

Per 1 september wordt Nicolet Dukker de nieuwe directeur van regionaal afvalbedrijf Avalex.

Rova op zoek naar nieuwe voorzitter

Rova 2010 pers 1.jpg

Na het vertrek van Co Verdaas is Rova een openbare wervingsprocedure gestart voor een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen.

'Winkels moeten minder plastic aanbieden'

DerGrunePunkt verpakkingsglas 2.jpg

70 procent van de Nederlanders koopt minder plastic dan een jaar geleden en 90 procent geeft aan het belangrijk te vinden minder plastic te gebruiken. Winkels moeten hen daar bij helpen.

Warme testfase biomassacentrale Dongen Pallets gestart

Biomassa centrale_DSC0833.jpg

De ingebruikname van een biomassacentrale bij Dongen Pallets komt steeds dichterbij. Nog deze maand hoopt het palletbedrijf de biomassacentrale operationeel te hebben.

'Don't buy Coca-Cola if you don't help us recycle'

Coca-Cola advertentie.png

De grootste campagne van Coca-Cola staat dit jaar volledig in het teken van recycling. De boodschap van de lokaal ontwikkelde campagne: ga verantwoord om met waardevolle verpakkingen.

Afvalcontainerspecialisten gaan samen verder als Waste Vision

Arjen Wittekoek.jpg

BWaste, Ferro-Fix, Mic-o-Data, Beek Container Groep en BroNij gaan onder de naam Waste Vision slimme containersystemen ontwikkelen voor gemeenten én bedrijven. CEO Arjen Wittekoek: “Ons potentieel is enorm.”

Beelen werkt met Next aan innovatie

Beelen_Next_Logo_FC.png

De Beelen Groep heeft een nieuw bedrijfsonderdeel gelanceerd. Beelen Next zal zich richten op innovaties binnen de bestaande bedrijfsonderdelen en nieuw te ontwikkelen activiteiten.

Ecopad bij Omrin voor betere biodiversiteit

Opening Ecopad 3 juni 2019.jpg

Op Ecopark De Wierde in Heerenveen heeft afvalbedrijf Omrin een zogeheten Ecopad geopend. Dit pad moet de biodiversiteit stimuleren.

Twee keer raak met brand bij Renewi

Fotolia_182264988_S.jpg

Het warme weekend bleek weer voor licht ontvlambare situaties te zorgen bij afvalbedrijven. Bij Renewi was het zowel in Amsterdam als Gent raak, terwijl ook een biogasinstallatie van Rova in Zwolle in brand vloog.

Hogere omzet in eerste kwartaal voor Envipco

Fotolia_86198256_S.jpg

2019 kende een goede start voor Envipco, maker van statiegeldsystemen. Zowel in de VS als in Europa werd meer omzet behaald dan vorig jaar. Het resultaat is echter nog wel negatief.

Renewi gecertificeerd als Sociaal Inclusief Werkgever

Renewi sociaal certificaat.jpg

Renewi is in Nederland officieel gecertificeerd op niveau 1 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Omzetstijging Viridor dankzij verwerking restafval

viridor logo.png

Het Britse afvalbedrijf Viridor zag zijn omzet het afgelopen boekjaar met 8,5 procent stijgen naar 852,7 miljoen pond (zo'n 965 miljoen euro), vooral dankzij de inkomstenstijging van zijn energie-uit-afvalactiviteiten. Daarnaast gaat het aan de slag met een nieuwe kunststofrecyclingfabriek.