Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 2309 items gevonden.

Sorteren op  

'Nieuwe regering België wil statiegeld op plastic flessen'

belgische-vlag.jpg

In het regeerakkoord heeft de nieuwe Belgische regering een mogelijkheid opgenomen om een statiegeldregeling in de verpakkingsbelasting op te nemen.

Chinees-Duitse samenwerking voor aluminiumrecycling

metaal schroot.jpg

De Chinese aluminiumproducent Hongqiao en Duitse recycler Scholz zijn een joint venture aangegaan voor de bouw en exploitatie van een recyclingpark in China.

Sri Lanka stuurt afval terug naar VK

144093274_s.jpg

Het Verenigd Koninkrijk kan 21 containers met afval terugverwachten uit Sri Lanka. Het materiaal bestaat onder meer uit medisch afval en plastic dat illegaal het land in zou zijn gekomen.

VK mikt op holistisch afvalbeleid

westminster-1176318_1280.jpg

Bij het opstellen van de wettelijk bindende doelstellingen in de Britse Milieuwet, zal de overheid streven naar een holistische aanpak met samenhang tussen beleidsgebieden.

Online handelsreis naar Zuidoost-Azië

Fotolia_162497307_S.jpg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert een digitale handelsreis naar Zuidoost-Azië met minister Sigrid Kaag. Daarin is ook aandacht voor afvalbeheer en circulair ontwerp.

BVSE zoekt branchebrede oplossing brandverzekering

3576553_s.jpg

Ook in Duitsland hebben afvalbedrijven te kampen met branden en bijkomende hindernissen om zich te verzekeren. Branchevereniging BVSE zet zich in voor een oplossing.

Vlaamse Ser mist onderbouwing nieuw Materialendecreet

744px-Flag_of_Flanders.png

De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv) mist een degelijke onderbouwing in het nieuwe Vlaamse materialenbeleid.

Britten aangespoord tot meer recycling

16302958_s.jpg

Negen van de tien Britse huishoudens zegt dat ze regelmatig afval scheiden, maar gemiddeld gooien ze per dag één tot twee items bij het restafval die hadden kunnen worden ingezameld voor recycling.

Duitse Bondsdag akkoord met nieuwe batterijenrichtlijn

132038537_s.jpg

De Duitse Bondsdag heeft een ontwerp voor de nieuwe batterijenrichtlijn aangenomen. De verhoging van de inzameldoelstelling naar 50 procent is echter minimaal.

Boete voor voormalige directeuren Britse afvalbedrijf

Fotolia_134837857_XS.jpg

Twee voormalige directeuren van een Brits afvalbedrijf hebben een boete gekregen, omdat ze van oktober 2012 tot maart 2015 het verkeerde type afval hebben gestort op een stortplaats in Essex.

Ovam wil minder restafval in Vlaamse zorgsector

Fotolia_90379285_S.jpg

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (Ovam) heeft de Vlaamse zorgsector uitgenodigd om na te denken over een vermindering van het restafval en meer hergebruik van materialen.

PreZero wordt landelijk actief met eigen duaal systeem

PreZero Dual ab 2021~undesweit aktiv.jpg

Met ingang van volgend jaar is PreZero in Duitsland in alle zestien deelstaten vertegenwoordigd met een eigen duaal systeem.

Actieweken voor Duitse bioton

20170922_100628.jpg

Speciale actieweken moeten de gft-inzameling in Duitsland bevorderen.

Minaraad sterk verdeeld in advies over Materialendecreet

Fotolia_41739718_S.jpg

Het was vast flink zweten voor de Minaraad. Het adviescollege van de Vlaamse regering en parlement kwam niet tot een unaniem advies over de wijziging van het Vlaamse Materialendecreet.

Oeso legt export gevaarlijk plastic afval aan banden

container-ship-596083_1280.jpg

De Oeso-landen hebben de regels voor de export van gevaarlijk plastic afval aangepast. Er is echter geen akkoord bereikt over de export van niet-gevaarlijk plastic afval. Dit zullen ze in 2024 opnieuw proberen.

België implementeert Richtlijn wegwerpplastics

plastic tasjes in kleuren.jpg

België zet Europese wetgeving omtrent wegwerpplastics om in de nationale wetgeving, en doet er wat betreft plastic tassen nog een schepje bovenop.

Duitse drankenindustrie wenst geen ingrijpen in statiegeld

dreamstime_m_16777622.jpg

Het Duitse verpakkende bedrijfsleven vindt de statiegeldsystemen voor drankverpakkingen een internationaal voorbeeld. Op staatsingrijpen zit ze niet te wachten.

Virtuele handelsmissie Italië in teken van circulaire economie

italy-924043_1280.jpg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert op 3 en 4 november een virtuele handelsmissie naar Italië. Het overkoepelende thema van de missie is circulaire economie.

Duitse kunststofindustrie gebruikt meer recyclaat

Fotolia_187739349_S.jpg

De hoeveelheid gerecycled plastic is in Duitsland sinds 2017 jaarlijks met zo'n 5 procent gestegen. De toepassing van het aantal nieuwe kunststoffen is met zo'n 2,5 procent gedaald.

Oostenrijkse afvalbedrijven pleiten voor recyclingquota

plastic-bottles-115071_1280.jpg

In plaats van statiegeld wil de Vereniging voor Oostenrijkse Afvalbedrijven (VOEB) dat er meer aandacht komt voor secundair materiaal in kunststof producten, in het Oostenrijkse plan om de hoeveelheid plasticafval tegen te gaan.

  │1  2  3  5  10  31  116  │    Volgende