Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 654 items gevonden.

Sorteren op  

GRI wil rapportering over afval naar volgend niveau tillen

EPOscenesPress08_3F5A12823FA547B59639547F579D790D.jpg

Het Global Reporting Initiative (GRI) lanceert een platform waar bedrijven kennis kunnen opdoen om beter te rapporteren over afval en circulaire economie.

Kunstgras koel houden met gerecycled materiaal

artificial-turf-3456849_1280.jpg

De temperaturen op kunstgrasvelden kunnen op zonnige dagen extreem oplopen. Slecht voor de spelers en de stad. Een oplossing lijkt nu gevonden.

Oproep aan politiek: controleer of transitie eerlijk is

Fotolia_199834787_S.jpg

Naar Schots voorbeeld moet er een commissie komen die de transities waar Nederland nu op aanstuurt gaat controleren op een eerlijke verdeling in de samenleving.

Hoe gaan consumenten langer om met hun spullen?

Fotolia_812915_M.jpg

Levensduurverlenging van duurzame consumptiegoederen is een van de meest effectieve manieren om het grondstoffenverbruik te verminderen. Maar hoe doe je dat?

Meubelverhuurder wordt circulair

KeyPro circulaire meubelverhuur.jpg

Het verhuren van meubilair heeft al iets circulairs in zich, maar als de meubels dan ook van gerecycled materiaal wordt gemaakt, dan zou de cirkel pas echt rond zijn.

Gelderland wil snelle omslag naar duurzamere industrie

Fotolia_18156757_S.jpg

De provincie Gelderland daagt bedrijven uit om het gebruik van grondstoffen en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Burgemeester Oss breekt internationaal lans voor donut-model

duurzame-ontwikkeling SDG2.png

Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss, vindt dat Europese gemeenten hun verantwoordelijkheid moeten pakken en moeten bijdragen aan het veranderen van consumptie- en productiepatronen.

PBL: Duurzamer eten kan de consument niet alleen

dreamstime_s_17871866.jpg

Hoe kan beleid ervoor zorgen dat Nederlanders duurzamer eten, minder voedsel verspillen en meer producten consumeren die op duurzame wijze zijn gemaakt?

Productie duurzame energie groeit met 16 procent

refuel-1629074_1280.jpg

In de eerste helft van dit jaar kwam de productie van duurzame energie 16 procent hoger uit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Met name zon, wind en biobrandstoffen droegen daar aan bij.

Oplossing voor slecht recyclebare tandpastatubes

smyle.jpg

Urgenda denkt dat het mogelijk is om jaarlijks 1 miljoen tubes tandpasta te besparen en gaat daarom Smyle ondersteunen. Dat bedrijf wil de tubes vervangen door zogenoemde 'brush mints'.

Bedrijven pleiten voor duurzaam corona-herstel

97984168_s.jpg

Ruim 250 bedrijven hebben een verklaring getekend waarin zij pleiten voor herstel gebaseerd op duurzaamheid.

Herbelofte om economie circulair te maken

Ellen-McArthur_(1).jpg

Meer dan vijftig beleidsmakers, CEO's en andere invloedrijke personen hebben hun inzet om te bouwen aan een circulaire economie opnieuw bevestigd.

Gelderland financiert circulaire projecten uit covid-19 fonds

service-428539_1280.jpg

Drie projecten in de regio Arnhem-Nijmegen kunnen 300.000 euro tegemoet zien om snel van start te gaan. Daaronder valt ook AEEA-demontage bij Dar.

Veertien startups werken aan 'opgaven van de toekomst'

69006446_s.jpg

Verschillende overheidsinstanties hebben veertien startups geselecteerd om aan de slag te gaan met 'de opgaven van de toekomst', zoals het circulair benutten van afval.

Naleving Klimaatakkoord van Parijs onvoldoende

118837979_s.jpg

Het halen van de doelen uit het Klimaatakkoord van Parijs is nog ver weg. Dat blijkt uit een internationale studie gecoördineerd door onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Onderzoek naar milieudruk van isolatieglas

Fotolia_49382063_S.jpg

Op initiatief van Vlakglas Recycling Nederland en de Vakgroep Glas heeft SGS Search de opdracht gekregen om voor de meest voorkomende samenstellingen isolatieglas een berekening van de milieudruk te maken.

Omrin organiseert bijentelling

omrin bijen.jpg

Zonder biodiversiteit geen circulaire economie en dus organiseert en faciliteert Omrin een bijentelling voor het hele gezin in eigen tuin.

'Economische lockdown kan duurzaamheidsdoelen in de weg zitten'

Fotolia_136346503_S.jpg

De economische lockdown in EU-lidstaten zorgt intussen in verschillende Europese steden voor een aanzienlijk schonere lucht. Is dat dan iets om in deze crisistijd toch enigszins opgewekt over te zijn?

Financiering zonnepanelen op bedrijfsdaken wordt makkelijker

solar-panel-1393880_1280.png

Veel afvalbedrijven hebben al zonnepanelen op (een deel van hun) bedrijfsdaken. Voor wie ze nog niet heeft: de financiering hiervan wordt eenvoudiger door nieuwe modelakten.

NVDE grijpt Green Energy Day aan om 'helden te eren'

Fotolia_31450571_S.jpg

Vandaag, op 11 februari, is alle duurzame energie die we in Nederland produceren 'op' voor dit jaar. Als we alles wat we dit jaar produceren achter elkaar zouden gebruiken. De NVDE viert deze dag desondanks als Green Energy Day 2020.

654 Results  │1  2  3  4  6  13  33  │    Volgende