Nieuwsoverzicht


Er zijn 24656 items gevonden.

Sorteren op  

Corona update om ons heen: de keten stokt

97984168_s.jpg

Verschillende materiaalketens beginnen nu echt te merken wat de effecten van de coronacrisis zijn. Aan de ene kant overvloed aan de andere kant tekort. In Engeland zijn uiteenlopende effecten zichtbaar, Vlaanderen en Duitsland lijken meer grip te krijgen.

Ziekenhuisafval mag tijdelijk anders worden verpakt

DSCN0002.JPG

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft bepaald dat ziekenhuisafval tijdelijk op een andere manier mag worden verpakt vanwege een tekort aan speciaal verpakkingsmateriaal bij ziekenhuizen.

D66 wil voorziening voor scheiden afval scholen en kerken

Straat je Netjes Cyclus.jpg

Tweede Kamerlid Rutger Schonis (D66) wil ervoor zorgen dat maatschappelijke organisaties zoals scholen en kerken hun afval gescheiden door de gemeente kunnen laten inzamelen.

NVRD start zoektocht naar nieuwe directeur

partnership_4688452.jpg

De nieuwe directeur van de NVRD moet een verenigingsmanager zijn, een boegbeeld, strateeg én inspirerende moderne manager.

Papierinzameling kraakt onder druk corona

oud papier en karton inzameling.jpg

Hoewel afvalinzameling valt onder de vitale beroepsgroepen, heeft de coronacrisis wel degelijk zijn weerslag op de inzameling. Met name oud papier wordt steeds minder ingezameld.

Turkije ontvangt meeste recyclebare stromen uit EU

36086810_s.jpg

Met een importcijfer van 11,1 Mton gingen de meeste recyclebare grondstoffen uit de EU in 2019 naar Turkije.

Groengassector moet opschalen, innoveren en professionaliseren

Eric Wiebes.jpg

In een brief aan de Tweede Kamer schetst minister Wiebes de noodzaak en potentie tot het vergroten van de productie van groen gas en geeft hij een overzicht van de belangrijkste beleidsvoornemens om de groengasambities uit het Klimaatakkoord te faciliteren.

Milieuministers pleiten voor draagvlak circulaire economie

drs.-s.-van-veldhoven-5431-2.jpg

De ministers Van Veldhoven en Wiebes schetsen een harmonieus beeld van de Milieuraad van 5 december. Er zou onder de lidstaten veel steun bestaan voor het Europese klimaatbeleid.

Patentaanvraag voor retourpremiesysteem gehonoreerd

Reint-Sekhuis-2 uitsnede.jpg

Weee Nederland heeft met succes een retourpremiesysteem gepatenteerd dat een forse retourpremie voor het inleveren van een oud product koppelt aan de aankoop van een nieuw product.

BBT-conclusies geïmplementeerd in regelgeving

Fotolia_59910007_S.jpg

Minister Van Veldhoven heeft een ontwerpbesluit naar de Eerste en Tweede Kamer gestuurd waarin duidelijk wordt hoe de BBT-conclusies voor grote stookinstallaties vorm krijgen in de Nederlandse wet- en regelgeving. De Kamers mogen er nog hun zegje over doen.

Grote brand in kunststofresten bij Attero Wijster

3576553_s.jpg

Bij Attero in het Drentse Wijster heeft een zeer grote brand gewoed, waarbij veel rook vrij kwam.

Update: de coronacrisis om ons heen

142927767_s.jpg

De EU lijkt zich nog onverkort achter de Green Deal te scharen. De kunststofindustrie heeft het drukker dan ooit, maar ziet ook de productieketen in gevaar komen. Engeland en Duitsland nemen aanvullende maatregelen voor afvalbeheer.

Ecopreneur.eu mist Versnellingshuizen in Ceac

Fotolia_109643138_S.jpg

Ecopreneur.eu is blij met het Circulaire Economie Actieplan (Ceac), maar mist elf "cruciale aspecten", waaronder de vorming van Versnellingshuizen, een stortverbod en een belastingverschuiving.

Groei in energieterugwinning bij Viridor

viridor logo.png

Pennon Group verwacht het boekjaar 2019/20 in lijn met de verwachtingen van het management af te sluiten. Dochteronderneming Viridor blijft goed presteren.

Uitgebreidere impact assessment nodig voor afvaltransportbeleid

container-ship-596083_1280.jpg

Impact assessments worden vaak alleen gebruikt om te evalueren hoe succesvol een beleidsmaatregel is, maar voor afvaltransportbeleid zijn uitgebreidere assessments nodig waarin ook andere aspecten worden meegenomen.

Europese subsidie voor recycling EPS en herbruikbare plantentray

dreamstime_xs_9305410.jpg

Twee innovatieve projecten die met slim hergebruik bijdragen aan de reductie van CO2, ontvangen een bijdrage van ruim 1,4 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro).

Afvalverbranding in Duitsland nu ook 'cruciaal'

zavin kijkglas190504.jpg

Op verzoek van Itad, de Duitse brancheorganisatie voor thermische afvalverwerking, is afvalverbranding bij onze oosterburen nu ook aangemerkt als systeemrelevant.

Geen afvalscheiding voor Duitse huishoudens in quarantaine

Fotolia_9967769_M.jpg

Het Duitse milieuministerie (BMU) heeft regels uitgevaardigd om onder andere medewerkers in de afvalsector te beschermen bij het inzamelen van afval uit huishoudens waar iemand besmet is met het coronavirus.

Van Veldhoven aan de slag met indicatoren

stientje-van-veldhoven-3.jpg

Minister Van Veldhoven gaat op aanraden van het PBL met betrokken partijen kernindicatoren voor de circulaire economie verder uitwerken.

Adviesdocument over omgang met coronarisico's bij afvalbeheer

97984168_s.jpg

In het Verenigd Koninkrijk heeft het Britse Waste Industry Safety and Health (Wish) Forum een conceptadviesdocument gepubliceerd over het beheer van risico's rond Covid-19 (coronavirus).