Nieuwsoverzicht


Er zijn 21194 items gevonden.

Sorteren op  

Leids onderzoek naar milieueffect verbod gratis plastic tasjes

plastic tasjes in kleuren.jpg

Industrieel ecoloog Stefano Cucurachi heeft een subsidie van 75.000 euro van de Universiteit Leiden ontvangen om het effect op het milieu van het verbod op plastic tasjes te onderzoeken.

Wereldbank verwacht enorme groei mondiale afvalberg

Fotolia_125946899_S.jpg

Over dertig jaar is de mondiale afvalberg met 70 procent gegroeid tot een hoeveelheid van 3,4 miljard ton per jaar.

Twence wint Cewep-award

20161221_162150.jpg

Twence heeft de Cewep Innovation Award 2018 gewonnen voor zijn natriumbicarbonaatinstallatie, waarin afgevangen CO2 wordt hergebruikt.

Nederlandse experts adviseren Moldavië over afval

Fotolia_40678785_S.jpg

Twee Nederlandse experts hebben in september Moldavië bezocht om te adviseren over afvalmanagement. Zes Moldavische gemeenten hadden een oproep gedaan om advies bij afvalsamenwerking.

Vink: 'Opgeslagen kunstgrasvelden zorgen niet voor milieuschade'

Kunstgrasmatten.jpg

Bij de opslag en recycling van kunstgrasvelden in Barneveld overtreedt Vink geen milieuregels en brengt ze het milieu geen schade toe. Dat stelt het recyclingbedrijf in een persbericht.

'Plastic: liever herbruikbaar dan biologisch afbreekbaar'

Fotolia_187739349_S.jpg

Biobased of biologisch afbreekbare plastics hebben geen milieuvoordeel ten opzichte van conventioneel geproduceerde plastics. Daarnaast ontbinden ze in een vergelijkbaar tempo.

Personeelstekort blijft transportbedrijven hinderen

Fotolia_89735533_S.jpg

Transportbedrijven blijven last houden van een personeeltekort. Ondanks dat het aantal werknemers (ruim 147.000) in de sector nog nooit zo hoog is geweest als nu, geeft 37 procent van de werkgevers in de transportsector aan dat het personeelstekort hun bedrijfsvoering belemmert.

Veel kansen in kunststofrecycling blijven liggen

vet plastic afval.JPG

Sectoren en markten laten kansen liggen om kunststof recyclaat toe te passen. Vooral in de bouw en infrastructuur, bij transportverpakkingen en niet-voedselverpakkingen zijn er nog veel onbenutte mogelijkheden.

HVC vernieuwt online afvalkalender

Overzicht afvalkalender.jpg

De online afvalkalender van HVC is vernieuwd. Voor inwoners van de 25 gemeenten waar het bedrijf afval inzamelt, moet afval scheiden nu nog makkelijker worden.

AEB wil verwerking bodemassen volledig buiten de deur zetten

AEB NACHT 9788.jpg

AEB is een marktconsultatie gestart voor het verwerken van bodemassen en het vermarkten van de grondstoffen die er uit ontstaan.

Moerdijk checkt afvalcontainers na incident met kind

gem_moerdijk_logo.jpg

In Moerdijk is een jong kind via het luik van een ondergrondse container in de bak gevallen. Reden om de werking van de ondergrondse containers in de gemeente te controleren.

Knellende regels zitten slimme afvaltransporten in de weg

inzameling_papier-karton_03.jpg

De Belgische afval- en recyclingsector wil de mogelijkheid hebben om ook 's nachts afval in te zamelen. De sector denkt zo het wegennet te kunnen ontlasten.

Chinese steden beter af met een circulaire economie

7378023376_5c98ed326e_o.jpg

De sterk verstedelijkte samenleving en het innovatief en systematisch denken in China maakt dat de steden bij uitstek de plek zijn om een transitie naar een circulaire economie snel en effectief in gang te zetten.

Amsterdammer gaat meer betalen voor afval

De Wallen, Amsterdam.jpg

De afvalstoffenheffing in Amsterdam stijgt volgend jaar met 17,7 procent. Een eenpersoonshuishouden is dan 276 euro kwijt aan de afvalstoffenheffing. Het tarief voor reinigingsrecht stijgt met 14,7 procent.

Platform Circulair Flevoland gaat over op 'doen'

Ondertekening-plastic-fabriek.jpg

Door samenwerking met verschillende partijen te organiseren heeft Flevoland zes circulaire ketens opgestart. Plasticfabriek Almere kan daardoor van start.

VDL Containersystemen sluit deal met Renewi

Fotolia_292069_S.jpg

VDL Containersystemen gaat tot en met het voorjaar van 2019 ruim 150 afzetsystemen leveren aan Renewi. Deze systemen worden gebruikt om een deel van de nieuwe vloot van het recyclebedrijf uit te rusten.

'Geen verbod op kunststofproduct waar geen alternatief voor is'

cigarette-1659048_1280.jpg

Leden van de Eerste Kamer hebben staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat bevraagd over de plannen van de Europese Commissie om de milieuvervuiling door plastics te beteugelen. Moeten niet meer producten simpelweg verboden worden?

Europarlementariërs bezoeken Nederlandse 'best practices'

Europees Parlement in Straatsburg foto EP beeldbank.JPG

Een delegatie van het Europees parlement bezoekt afvalbedrijven in Gelderland en Overijssel om te ervaren hoe de circulaire economie in de praktijk van de grond komt.

Cijfers kleurden in 2017 weer zwart voor Indaver Nederland

indaverlogo.jpg

De Nederlandse tak van het Belgische Indaver realiseerde in 2017 meer omzet met minder mensen.

Dongen Pallets bouwt nieuwe biomassacentrale

Fotolia_103234240_S.jpg

Dongen Pallets is gestart met de bouw van een nieuwe biomassacentrale, die met name dient te zorgen voor warm water om de pallets van Dongen Pallets te drogen. Kapotte houten palletonderdelen zorgen hierbij voor de voeding.