Nieuwsoverzicht


Er zijn 22138 items gevonden.

Sorteren op  

Umicore gaat raceautobatterijen recyclen

Fotolia_178683050_S.jpg

Het Belgische recyclingbedrijf Umicore gaat de batterijcellen van de elektrische racewagens in de Formule E recyclen.

Subsidies voor CO2-reducties industrie open

dreamstime_4862533.jpg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft twee stimuleringsregelingen voor CO2-reductie opengesteld: de regeling Topsector Energiestudies Industrie en de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie (DEI+).

Circulaire veiligheidsschoen voor Gemeente Rotterdam

Fotolia_56389887_S.jpg

Nieuwe circulaire, recyclebare veiligheidsschoenen van medewerkers van Gemeente Rotterdam beschikken over een materialenpaspoort.

Veolia ziet succes van strategie bevestigd in jaarcijfers

Veolia_Christophe Majani   antoine.frerot v2 (1).jpg

Het Franse milieubedrijf Veolia heeft haar omzet in 2018 met 6,5 procent zien stijgen tot 25,911 miljard euro. Daarmee groeide de omzet van het bedrijf iets harder dan een jaar eerder, toen de groei op 4,9 procent uitkwam.

'Jaarlijkse monitoring over voortgang circulaire economie'

stientje-van-veldhoven-3.jpg

De nationale conferentie 'Circulaire Economie' die donderdag 21 februari plaatsvond, moet het begin van een jaarlijkse traditie zijn. “We gaan de transitie naar een circulaire economie hier jaarlijks monitoren”, liet staatssecretaris Van Veldhoven weten.

Go4circle wil met circulair bouwen Nederland achterna

dreamstime_l_9275621.jpg

De Vlaamse bouwsector moet een toonbeeld van duurzaamheid worden. Om dat te bereiken tekenen 230 organisaties, waaronder de Belgische vereniging van private afvalbedrijven Go4Circle, de Green Deal Circulair Bouwen.

Pilots pmd-bedrijfsafval gestart

Kleurkader - Plastic-blik-drink - Scherm.png

De NS, Landal GreenParks, PwC, Ikea, Jumbo en Ozarka onderzoeken dit jaar de mogelijkheden om meer uit hun pmd-afval te halen.

Voldoende perspectief voor verwerking kunstgras in Nederland

Fotolia_116079062_S.jpg

In Nederland is geen verwerkingscapaciteit om kunstgras te verwerken conform de minimumstandaard van Lap3. Toch is staatssecretaris Van Veldhoven niet van plan de minimumstandaard te verlagen.

Poetin: “Misschien is het meest pijnlijke onderwerp afval”

xKu3uX0utQ6Bj6u3YYPrxxqSGMAAeeea.jpg

Ook Vladimir Poetin ziet afval nu als een probleem. Door het toenemen van de protesten over stinkende Russische stortplaatsen ziet de Russische president zich genoodzaakt actie te ondernemen.

Milieucommissie EP stemt voor hogere CO2-doelstelling

Fotolia_18156757_S.jpg

De EU moet een koploper worden op het gebied van CO2-reductie, vindt de milieucommissie van het Europees Parlement (EP). In 2030 moet de CO2-uitstoot met 55 procent omlaag in plaats van 40 procent.

Oliemaatschappij neemt plasticrecycler over

Syndiotactic_polypropene.png

Ook oliemaatschappijen maken onder maatschappelijke en politieke druk grote stappen op het gebied van plasticrecycling.

Recordaantal Brancheplannen Duurzaam Verpakken

Fotolia_30189808_S.jpg

In de afgelopen maanden heeft het KIDV maar liefst zeventien Brancheplannen Duurzaam Verpakken voor de periode 2019-2022 ontvangen.

Plastic Pact: 20 procent reductie, 100 procent recyclebaar

Fotolia_197192434_S.jpg

Minder plastic, meer recyclaat, en 100 procent recyclebaarheid. Dat zijn de doelen van het Plastic Pact. De ondertekenende afvalbedrijven moeten vooral voor voldoende sorteer- en recyclingcapaciteit gaan zorgen.

Asfalt-Impuls moet asfalt verduurzamen

Fotolia_70132083_L.jpg

De asfaltketen wil het onderhoud en de aanleg van asfalt in Nederland niet alleen beter voorspelbaar en efficiënter maken, maar ook duurzamer. De keten heeft zich daarom verenigd in het programma Asfalt-Impuls dat inmiddels op stoom komt.

Duitsland wil voedselverspilling halveren in 2030

Fotolia_93712755_S.jpg

Met minder hindernissen voor herverdeling van voedsel en dialogen met bedrijven wil de Duitse overheid de hoeveelheid voedselverspilling in 2030 halveren.

Nederland tekent verdrag recyclen zeeschepen

31561053614_86e1aeeba1_k.jpg

Nederland is een van de eerste landen die het verdrag ratificeert voor het veilig en milieuvriendelijk slopen en recyclen van zeeschepen.

Britse kledingtaks moet zorgen voor betere recycling

t-shirt-1524677_1920.jpg

De invoering van één penny (1,1 eurocent) op ieder verkocht kledingstuk in het Verenigd Koninkrijk moet zorgen voor een verbeterde kledinginzameling en -recycling.

Groen licht voor joint venture GreenCycle en NWD

Fotolia_97278499_thumbsside.jpg

De Europese Commissie heeft geen bewaren tegen de plannen van de Duitse bedrijven GreenCycle Holding en Nord-Westdeutsche Papierrohstoff (NWD) om via een joint venture een online handelsplatform voor oudpapier op te zetten.

PvdD wil rondetafelgesprek over hormoonverstorende stoffen

Frank Wassenberg.jpg

Partij voor de Dieren-Kamerlid Frank Wassenberg heeft de leden van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat voorgesteld een rondetafelgesprek te organiseren over hormoonverstorende stoffen.

Subsidie voor technologiebedrijven om afval te volgen

Fotolia_82417692_S.jpg

Vijf technologiebedrijven die actief zijn in het Verenigd Koninkrijk hebben tot 80.000 pond (ruim 91.000 euro) subsidie ontvangen om in drie maanden tijd hun digitale oplossingen verder uit te werken om afval van bron tot verwerking en verwijdering te volgen.