Nieuwsoverzicht


Er zijn 23254 items gevonden.

Sorteren op  

Zwerfafval vissen op de Uitmarkt

Logo-Gemeente-Amsterdam.png

Tijdens de Uitmarkt, de opening van het culturele seizoen in Amsterdam, kan het publiek komend weekend proeven van een divers aanbod aan musicals, theater, muziek, film en dans. En er is ook aandacht voor afval.

Vught wil betere afvalscheiding

Fotolia_93712755_S.jpg

De Brabantse gemeente Vught wil zorgen voor een betere afvalscheiding. Tijdens een raadsinformatiebijeenkomst bleek bijna de helft van het restafval uit gft te bestaan.

PvdD bezorgd over inzameling Rotterdams medicijnafval

medications-342462_1280.jpg

De Partij voor de Dieren in Rotterdam vreest dat medicijnafval zich bij Rotterdammers thuis ophoopt, omdat zij niet weten hoe ze er op een veilige en correcte manier afstand van kunnen doen.

'Snelheid geboden bij aanvraag VKI-subsidie'

geld belastingen.jpg

Begin deze maand opende de subsidieregeling Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie (VKI). Adviesbureau PNO Consultants adviseert bedrijven die in aanmerking willen komen voor de subsidie snel actie te ondernemen.

Lopik gaat geen AEB-zuiveringsslib opslaan

Slib.jpg

Na onderzoek heeft de gemeente Lopik besloten toch geen medewerking te verlenen aan het verzoek om tijdelijk het zuiveringsslib van AEB op te slaan. Waternet zoekt verder naar een tijdelijke oplossing.

Hannover werft vuilnisvrouwen met speeddaten

P_TGM_EOT_18290_garbage-04.jpg

In de Duitse regio Hannover zit er geen enkele vrouw op de vuilniswagens om het huisvuil in te zamelen. Met een speciale speeddate-middag moet daar verandering in komen.

Cuijk pakt inzamelen afval zonder vergunning terecht aan

rvc.jpg

Recycler Xhofleer, dat op een perceel in Cuijk jarenlang afval inzamelde zonder inzamelvergunning, is door de gemeente terecht op de vingers getikt, oordeelt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

2,5 jaar cel voor eigenaar Biodiesel Kampen

36419110_m.jpg

Vanwege fraude, valsheid in geschrifte en witwassen is de eigenaar van Biodiesel Kampen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Twee medeverdachten kregen voorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen opgelegd.

'Crisis AEB resultaat van anarchie op werkvloer'

AEB by night.jpg

Niet achterstallig onderhoud maar een machtsstrijd tussen 'witte boorden' en 'blauwe borden' heeft AEB tot de rand van de afgerond gebracht. Ontevreden medewerkers zouden verbrandingslijnen bewust hebben gesaboteerd en brand hebben gesticht.

'Afval even niet naar de ondergrondse container brengen'

IMG_5936.JPG

In de gemeente Goes waren de ondergrondse containers eerder deze week even overvol. De reden: één van de twee afvalinzamelvoertuigen was uit de running.

Huishoudens hamsteren AEEA

Fotolia_166045448_S.jpg

De helft van de Britse huishoudens heeft tenminste één oud elektrisch apparaat in huis, dat gerecycled zou kunnen worden.

Aanvalsplan moet kwaliteit gft en textiel verbeteren

Fotolia_91476812_S.jpg

Om de kwaliteit van de deelstromen gft en textiel te verbeteren, moeten deze deelstromen beter worden ingezameld in Nederland. Een zogenoemd aanvalsplan dat door Rijkswaterstaat is opgezet in samenwerking met de Vereniging Afvalbedrijven (VA) en de NVRD moet dit gaan bewerkstelligen.

Noordzeekust 'bezaaid met ballonnen'

ocean-2284198_1280.jpg

Op de Nederlandse stranden liggen gemiddeld 12 ballonnen per honderd meter. Dat is gevaarlijk voor dier en milieu.

Vattenfall: hou warmtedeel AEB in Amsterdamse handen

foto_bij_wpw_stuk.jpg

De gemeente Amsterdam overweegt AEB te verkopen. Energiebedrijf Vattenfall wil dat de warmtetak van het bedrijf in ieder geval in gemeentelijke handen blijft.

Gemeenten geconsulteerd over knelpunten in afvalwetgeving EU

europees parlement vlaggen.jpg

Europese afvalwetten kunnen lokaal tot problemen leiden. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) roept lokale overheden hun ervaringen op dit gebied te delen.

'Geen gezondheidsrisico door microplastics in drinkwater'

Wasserhahn.jpg

Microplastics in drinkwater vormen geen gevaar voor de menselijke gezondheid, maar er is wel meer onderzoek nodig.

Politieonderzoek naar gelekte stukken AEB

Fotolia_49382063_S.jpg

Het Amsterdamse college van B en W heeft aangifte gedaan nadat er in juli verschillende geheime stukken over de crisis bij AEB naar de media zijn gelekt.

Doorzoeking na verdenking van illegale export afval

DSC_0114.JPG

In verband met een strafrechtelijk onderzoek, waarin een man wordt verdacht van het illegaal exporteren van ongeveer 12 kton afval naar landen in Afrika en Azië, zijn onlangs twee woningen doorzocht en zijn gegevens gevorderd bij een bedrijf in Venlo.

Miljoen subsidie voor recycling vezelversterkte kunststoffen

Fotolia_198900531_S.jpg

De Duitse Technische Universiteit Bergakademie Freiberg doet onderzoek naar het recyclen van vezelversterkte kunststoffen. Het ministerie voor Economie en Energie trekt er 1 miljoen euro subsidie voor uit.

'Verbod op plastic korrels op kunstgras onvermijdelijk'

ArtificialTurfGranulatedRubber.jpg

De Duitse milieuorganisatie Bund pleit voor een verbod op plastic korrels op sportvelden, vanwege het negatieve effect op het milieu.